Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling Main Forum in het onderwerp 'Lamp gaat zwak branden bij meer toeren' (ID 3538).
De reply is geschreven door Nick (UserID 1) op 16-4-02?09:55.

Quote:
Ik heb zaterdag zelf een kabelboom in elkaar gedraait, beetje afgekeken van zo'n plaatje in de faq, alleen ik heb er nog 5 loze kabels ingedraait voor aanhanger(toeter) en nog meer leuke ideetjes die ik in de toekomst is erop wil gaan bouwen. Alles werkt wel, alleen als men brommer stationair loopt brand de lamp gewoon zoals het moet, maar als ik dan gas geef gaat hij zwakker branden... Brand in alle toeren even zwak, behalve stationair dan. Wie weet dit komt, of nog beter: hoe gaat het over?

want normaal is het toch dat je lamp stationair een beetje flikkerd (doet die van mij dus ook) en als je dan gas geeft dat hij gewoon scherp brand he??

Ja op die manier moet je licht inderdaad branden.
Ik denk dat het wordt veroorzaakt door een defecte gelijkrichter, OF dat je licht niet op de licht draad maar op de gestabiliseerde draad zit aangesloten.
Oftewel: je licht moet op de gele draad maar zit misschien op de witte(->rode->zwarte, hangt af van op welk punt van je brommer je kijkt.) draad.
Door de gele draad kan namelijk veel meer stroom lopen. De witte draad is puur voor een paar kleine dingetjes op je brommer (o.a. je accu, met daaraan verbonden dingen).
Maar kijk daar ff naar.
Check anders ff de verlichting FAQ, daar heb ik het eea over die verschillende draden gepost.

Quote:
Originally posted by: bart@blaah?bosma

Met mijn MB bedrading heb ik ook zon vaag probleem,
Als ik het licht aanzette werkte mn voor en achterlicht+dashboardlichties gewoon perfect, maar zodra ik de rem intrapte werkte het remlicht wel, maar heel zwak, en de gewone verlichting werd dan ook een stuk zwakker.

Zat zelf te denken aan slechte massa,
iemand die ut weet? alles ligt nu uit elkaar dus kan ut probleem nu ez verhelpen

Mja het lijkt me duidelijk wat oorzaak van dit probleem is: zodra je je rem intrapt lekt blijkbaar alle stroom weg, omdat alles zwak gaat branden. Oftewel: ergens tussen je rem pedaal en je achterlicht lekt stroom weg naar je frame. Ff alles doormeten en dan kom je er wel achter.


Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved