Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling Main Forum in het onderwerp 'De dag des onheils' (ID 3503).
De reply is geschreven door Sebastian (UserID 698) op 11-4-02?15:09.

Joh jij bent wel zielig he?

Inplaats van een potje te janken, kan je beter even kijken of er nog wat aan te doen is.

Dus zoeken op internet b.v. OM, politie bellen en gewoon vragen, zou alleen niet zeggen dat je met dat aantal km'ters ben opgepakt, want ik ben bang dat ze je dan niet helpen.

Over inbeslagname:
http://www.om.nl/bel...ls/docs/1999a030.htm

Je had het blok eronder uit kunnen halen.
Kost hun weer tijd en moeite, als pesterij, 't mag.

2. De inbeslagneming

Voertuigen of onderdelen daarvan die niet voldoen aan de wettelijke vereisten worden in beslag genomen indien redelijkerwijs kan worden aangenomen dat herstel niet mogelijk is, of door de kosten ervan niet te verwachten is. Indien de demontage van het betrokken onderdeel op een eenvoudige wijze kan geschieden, beperkt de inbeslagneming zich tot dat onderdeel. Met nadruk, ter voorkoming van misverstanden, wordt opgemerkt dat het van belang is duidelijk, schriftelijk, vast te leggen wat w?l en wat n?et in beslag wordt genomen.


Alleen onderstaande kan wel eens problemen opleveren, want je hebt de maximum snelheid met 100% overtreden.

Inbeslagneming van het gehele voertuig komt ook in aanmerking als de verkeersveiligheid dat vereist, bijvoorbeeld als een verdachte bij herhaling met een voertuig een ernstig verkeersdelict pleegt.



Meneer, ik heb net een nieuw blok want de oude was verrot. Maar ik wist niet dat ie zo hard liep (km'ter teller kapot), maar ik wou hem deze week net standaard maken. Dus bezwaar indienen, onderstaande regels invoegen. Aanbieden dat je hem deze maand standaard maakt, ze mogen het verzekeringsplaatje en bewijs bij zich houden, tot je hem inlevert en op de rollerbank laat.

En ja, dit kan je wel eens lukken als je het goed aanpakt, naar mijn idee dan.

3. Afzien van inbeslagneming

Indien herstel van het voertuig of vervanging van een onderdeel daarvan redelijkerwijs mogelijk en te verwachten is, kan van inbeslagneming worden afgezien. De opsporingsambtenaar vordert op grond van art. 60 WVW 1994 de overgifte van het kentekenbewijs. Hij behoudt - tegen afgifte van een ontvangstbewijs - deel I en geeft deel II terug.

De opsporingsambtenaar geeft de verdachte een redelijke termijn, doch ten hoogste vier weken, om het voertuig te repareren en bij de politie ter controle aan te bieden. Het onder zich houden, respectievelijk het teruggeven van het kentekenbewijs, dient door de politie aan de Dienst Wegverkeer (RDW) te worden doorgegeven. Dit om de zuiverheid van het kentekenregister te waarborgen. Voldoet de verdachte binnen de gestelde termijn niet aan de afspraak om het voertuig te repareren, dan wordt het kentekenbewijs, onder vermelding van de reden van invordering, naar de RDW gezonden.


Zoals ook hier staat:

4. Vrijwillige medewerking

Wanneer de rechthebbende op het in beslag te nemen voorwerp bereid is om mede te werken aan een oplossing die tengevolge heeft dat het voorwerp niet meer aan het verkeer op de weg deel zal nemen, kan eveneens van inbeslagneming worden afgezien


Voordeel voor jou:

5. De afstand van het in beslag genomen voorwerp door de rechthebbende

In de praktijk levert de opslag van in beslag genomen voorwerpen, zowel voor de politie als voor de bewaarder tal van problemen van ruimtelijke en administratieve aard op. Indien verwacht kan worden dat verbeurdverklaring of onttrekking aan het verkeer zal volgen, verdient het aanbeveling de beslagene afstand van het in beslag genomen voorwerp te laten doen (art. 116, tweede lid, WvSv). De afstand wordt gedaan bij een door de beslagene ondertekende schriftelijke verklaring.


Ze waren bij jou thuis, was er verder iemand thuis? Hebben ze iets gevraagd aan je ouders? Of ben je ouder als 18? Misschien heb je hier iets aan?

6. Minderjarigen

Indien inbeslagneming heeft plaatsgevonden bij verkeersdelicten die zijn begaan door minderjarigen, is terughoudendheid geboden bij het laten doen van afstand. Afstand dient pas plaats te vinden na overleg van de politie met de wettelijk vertegenwoordiger van de minderjarige

Ik stop even verder, want het kost veel data-verkeer voor de site.
Maar je begrijpt wel waar ik op doel?
Probeer op de een of andere manier bezwaar te maken.

Dus verzin wat, zoek wat feiten en regels op, en hopen dat je er voor een deel onderuit komt!

Suc6, en ik hoop dat je hier wat aan hebt!



Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved