Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling Technical Forum in het onderwerp 'honda mb carburateur' (ID 21962).
De reply is geschreven door djfisjtik (UserID 5813) op 18-9-2004 20:45.

Ahh. Ik heb van de week een nieuwe zuiger en wat pakkingen binnen gekregen van 50cc.nl. Ik heb gelijk ook de kop geschuurd zoals aanbevolen.

[img]http://djfisjtik.demon.nl/~mike/brommer/cilinder,%20kop%20en%20nieuwe%20zuiger.JPG
[/img]

Hij start nu veel beter, ook gewoon met kickstart voor de verandering. Hier volgt een klein verslag.

Ik heb eerst gereden met een 82 sproeier (Keihin). Ik had de choke na een km uit gezet, en daarna nog wat gereden. Hij had toen echt geen kracht. In de powerband komen ging moeizaam in de 2e en 3e versnelling, in de 4e helemaal niet. Toen in de 4 hield hij in bij volgas. Iets minder gas reed hij niet langzamer, maar wel mooier. Bij een stoplicht bleef hij een beetje hangen in toeren, daarna zakte hij langzaam uit.

Ik heb toen nog naar de bougie electrode gekeken en hij was wel mooi bruin.

Later nog gereden met de choke open. Toen reed hij echt goed. Ook in de powerband gekomen in zijn 4, top ongeveer 75 op de teller. Bougie was dezelfde kleur.

Nu heb ik er een 90 sproeier in zitten. Net nog even gereden, wederom met choke open, en hij doet het nog steeds goed. Bougie was weer dezelfde kleur. Ik zal straks kijken wat hij doet als ik de choke uit doe als hij warm is. Dan zal ik beslissen of ik nog sproeier 100 ga proberen.

Vroeger toen ik met scooters bezig was keek ik ook wel naar de bougie, maar de methodiek die ik toen gebruikte om de goeie sproeier te vinden is een beetje anders. Ik nam een te grote sproeier als uitgangspunt, dat hij gaat sputteren als je gas geeft. Dan steeds een kleinere proberen, tot hij mooi loopt. Nu heb ik toevallig nog een 100 sproeier liggen, en als hij daar mee rijdt geloof ik het wel voorlopig. Maar die methode vind ik toch iets beter dan alleen naar de bougie te kijken. Want die kleur is zoals je kan zien aan deze bevindingen een beetje misleidend. De bougie was eerst gloed nieuw, en na de eerste rit met de te kleine sproeier toch de goeie kleur.

Ik ga wel proberen om nog een compleet origineel luchtfilter te vinden. Hij maakt nu wel veel herrie.

Maar iig bedankt voor de hulp.

Dit bericht is ge-edit door djfisjtik op 18-9-2004 20:45


Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved