Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling Technical Forum in het onderwerp 'honda mb carburateur' (ID 21962).
De reply is geschreven door djfisjtik (UserID 5813) op 12-9-2004 4:29.

Bedankt voor de tips. Dat ik een n00b ben, kan ik het alleen maar mee eens zijn. Ik heb de cilinder er af gehaald vanavond en gelijk wat fotos gemaakt.

Ten eerste de carb. De schuif zat er wel op de juiste manier in. Nu zit de stationair schroef helemaal ingedraaid, hij staat nog lang niet helemaal open. Toen hij laatst startte en zo begon te loeien had het gas helemaal opendraaien geen invloed op het toerental. Hij reageerde alleen op de motor uit zetten.



Hier is de carb van de binnenkant. Als jullie iets abnormaals zeg het dan




De koppakking lekte een beetje aan de bovenkant volgens mij.

[img]http://djfisjtik.demon.nl/~mike/brommer/cilinder en kop.JPG[/img]

De zuiger had een kleine beschadiging bovenin. Bij het punt dat de zuigerveer op de goeie plek houdt zit in het ijzer van de zuiger een soort inkeping (dat hoort). Deze was naar boven doorgeslagen, zodat er tijdens de explosie ook gas komt bij dat punt (dat de zuigerveer op de goeie plek houdt). Alleen een ervarings deskundige zal kunnen zeggen of hier nog fatsoenlijk mee te starten en rijden valt.



[img]http://djfisjtik.demon.nl/~mike/brommer/cilinder en zuiger.JPG[/img]

[img]http://djfisjtik.demon.nl/~mike/brommer/cilinder zonder zuiger.JPG[/img]

Van die beschadiging van de zuiger zijn wel sporen te zien op de cilinderwand. De cilinder is wel helemaal glad, er zijn geen groeven.

Verder is de zuiger aan de zijkanten, dus aan de kanten van de gaten van de pen, zwart geblakerd.

Verder had de uitlaat geen pakking. Het membraan is goed. Bij de inlaat van de cilinder is volgens mij een modificatie uitgevoerd met een grote boor ofzo, om er iets uit te halen waarschijnlijk.



Ik zal in iedergeval wat pakkingen kopen voor de cilinder en uitlaat. Een nieuwe zuiger kan in iedergeval geen kwaad. Een nieuwe cilinder lijkt me ook wel een goed plan, ook omdat er wat stukjes schroefdraad hier en daar meegekomen zijn tijdens het losdraaien.

Wat is jullie oordeel?

Dit bericht is ge-edit door djfisjtik op 12-9-2004 5:27


Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved