Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling Main Forum in het onderwerp 'lasapparaat' (ID 21350).
De reply is geschreven door Ed Honda CB50J (UserID 3528) op 28-8-2004 16:54.

Quote:
Oorspronkelijk gepost door: barteld

de las moet je kapotbikken en de slak moet heel blijven

zelfs ik snap het en ik heb nog nooit gelast

Dit bericht is ge-edit door barteld op 28-8-2004 15:53


Ow lol type fout van me

De slak is een soort van luchtbel van metaal wat op de las ligt/plakt. Die moet je eraf bikken, want als je gaat verven daarna en de slak zit er nog op is er kans dat de slak eraf valt samen met het verf. Dus heb je een kale plek en roest als je het niet snel genoeg in de gaten hebt. Dus altijd slak eraf bikken/tikken.

Als je las perfect is laat de slak vanzelf los. Dat gebeurdt bij zachte metalen door dat de slak los krult ( niet gevaarlijk ) maar als je met hard metaal last springt de slak er keihard vanaf, als er dan een stukje slak in je ogen komt ben je wss blind omdat de slak nog paar honderd/duizend graden is... Dus dat brand lekker in

Nah, altijd zorgen dat je met bikken een bril ophebt, zeker als het nog heet is ! Neem het risico op blindheid zeker NIET, bril staat misschien stom maar doe hem echt gewoon op.
Me pa doet dat voortaan ook heeft 2weken met slecht zicht aan zijn linker oog gelopen, is nooit 100% hersteldt, dat is al 7jaar geleden ofzo maaja. Hij heeft geluk dat hij niet blind is geworden.


Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved