Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling Main Forum in het onderwerp 'vliegwiel afdraaien' (ID 2870).
De reply is geschreven door Joost (UserID 6) op 9-2-02?18:35.

bla bla

Je kunt je vlieg wiel 4,5mm afdraaien. Dat is dus 9mm minder. Standaart weegt ie 1.2 kilo dacht ik zo nog te weten, na het afdraaien nog 1 kilo. Maar het gewicht is niet belangrijk, het traagheidsmoment wel! Het gaat er dus om waar de massa zit.

Als je echt veel er af wil halen moet je wel het type vliegwiel gebruiken met zo'n dikke stalen mantel er om heen want anders krijg je gekut met schroeven.

Daarnaast moet je heel goed weten wat je doet, want als je vlieg wiel uit elkaar klapt met 10.000 toeren dan gaat het lichtje echt uit ben ik bang. Je moet hem perfect uit klokken zodat hij op de 1/1000 mm niet meer slingert. Want als hij uit belans is dan is het snel gebeurt met je kruk-as lagers of erger met je zelf.

Persoonlijk zouw ik gewoon opzoek gaan naar een cr80 onsteking, das een stuk veiliger.

Trouwens als jullie dachten dat een hpi duur is, dan zit je echt goed mis. Ik heb laatst een site gezien waar ze malossie onstekingen verkochten van over de 700 piek :n.

ps. de reden dat ik de laatste tijd niet meer op het forum ben is omdat arie de racer een beetje aan pooier heeft gereden. Hij vond het leuk om vol in de 3 de bocht uit te schuiven :p

De ene kant van het stuur staat echt haaks op de rechter kant echt heel extreem. Voor de rest alles gelukkig wel goed .
Dus ik ben druk bezig om de boel weer te herbouwen, maar nu met clip-ons mag niet van SOBW maar ach scheit, zien er wel vet uit

[This message is edited by Joost Moesker on 9-2-02 18:50]


Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved