Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling Main Forum in het onderwerp 'waterstof brommer' (ID 18561).
De reply is geschreven door Daniel_84 (UserID 2133) op 10-5-2004 12:39.

Quote:
Oorspronkelijk gepost door: marthin

zou het niet mogelijk wezen door middel van electrolyse water te splitsen in H2 en O2 en dan de H2 te gebruiken voor te verbranden en zuurstof te gebruiken voor ?en of andere injectie?

dus als je zegmaar de spanning omhoog transformeert naar 10000 volt waardoor de electrolyse heel snel gaat en dus toch genoeg H2 wordt onwikkelt.


Nee is nog niet mogelijk op grote schaal. Er is zo ontzettend veel energie voor nodig, en daarbij komt nog dat de elektrolyse heel langzaam gaat.

Als we nu een goede manier hadden om elektrolyse op grote schaal toe te passen reden we volges mij alemaal al op waterstof.

De enige goede manier wordt waarschijnlijk door kernenergie te gebruiken. De energie die erbij vrijkomt voor elektrolyse te gebruiken.

t probleem is echter dat kernsplijting niet geschikt is als kernenergie. Komt teveel afval bij vrij. Kernfusie is de toekomst, duurt echter nog wel een jaar of 10 voordat men kernfusie in de hand heeft.

Conclusie: Elektrolyse is makkelijk, maar we hebben gewoon de hoeveelheid energie nog niet om elektrolyse op grote schaal toe te passen.

Edit: dus op de brommer is t al helemaal niet mogelijk

Dit bericht is ge-edit door Daniel_84 op 10-5-2004 12:41


Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved