Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling Main Forum in het onderwerp 'waterstof brommer' (ID 18561).
De reply is geschreven door Daniel_84 (UserID 2133) op 10-5-2004 1:27.

Je hebt 2 verschillende soorten waterstofmotoren. Eentje met de brandstofcel. En eentje waar je rechtstreeks waterstof kunt inspuiten in de gewone verbrandingsmotor.

Nu op dit moment is de brandstofcel veel rendabeler omdat deze `motor` gewoon efficienter is dan een gewone verbrandingsmotor.

We hebben gewoon nog niet genoeg waterstof. De opwekking kost heel veel energie. Maar als er een goede manier gevonden is hoe grote hoeveelheeden waterstof gevormd kunnen worden zie je denk ik dat de brandstofcel weer minder gaat worden. Immers je brommer zou nu gewoon op waterstof kunnen rijden. Een gewone verbrandingsmotor kan waterstof aan. (Kleine veranderingen moeten wel gemaakt worden) het is immers veel goedkoper je motor aan te passen op waterstof dan een hele brandstofcel in te bouwen.

Dus je kunt later ook nog gewoon op je brommer rijden met lekkere geluidjes( 20 jaar verder zowat) en opvoeren lijkt me ook mogelijk. En tis even milievriendelijk als de brandstofcel. er ontstaat alleen waterdamp.


Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved