Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling Main Forum in het onderwerp 'Wie kweekt er hier allemaal wiet?' (ID 12422).
De reply is geschreven door Markos (UserID 2422) op 29-4-2004 17:22.

SIMPELE HANDLEIDING VOOR DE BUITENWIET
Quote:

1. ONTKIEMEN
Rond half april, begin mei doe je de zaden in een glas gekookt en gekoeld water; na een dag zijn alleen de zaden die naar de bodem gezonken zijn geschikt (degene die blijven drijven niet gebruiken). De zaden in een steenwol-blokje (4x4) drukken; plusminus 1,5 cm diep. Laat het blokje niet uitdrogen.
2. Steenwol-blokjes op een vensterbank in de zon zetten. Na een paar dagen komt het plantje uit het blokje. Laat het 2 weken doorgroeien. Ondertussen kunt u een bezoekje brengen aan DE TEVREDEN ROOKSTER alwaar u biologisch bemeste aarde (!) kunt halen waarmee u de potten kunt vullen (hoe groter de pot, hoe groter de plant). U kunt ook gewone potgrond verrijken met super-mix, wormenmest, guano e.d.

3. Als de eerste mooie dagen van mei eenmaal een feit zijn dan zet u de blokjes in de grond (een dag van tevoren goed nat maken), het liefst op een zonnige, windbeschutte plek. Reserveer 1 vierkante meter per plant. Na de tweede week kunt u vloeibare voeding toedienen; alga-groei of terra vega (1x per week).

4. Als u lage wiet wilt, vanwege lastige buren, kunt u na enkele weken met "trimmen" beginnen. De plant moet dan tenminstens vier zijscheuten hebben. Het enige wat u doet is de hoofdtop afknippen. Hierdoor zullen zich twee nieuwe vormen. Dit kan een paar maal herhaald worden.

5. SEXEN
In augustus beginnen de planten meestal te bloeien. De mannetjes-planten ongeveer 2 weken eerder dan de vrouwtjes. U wilt natuurlijk de vrouwtjes omdat die de meeste THC bevatten.
Haal de mannetjes eruit, en ga alleen verder met de vrouwtjes. Schakel van de groei-voeding over naar de bloei-voeding (1 tot maximaal 3x per week).

6. OOGSTEN
Als de witte haartjes van de toppen bruine puntjes beginnen te krijgen dan moet je goed opletten; zijn de haartjes voor 75% bruin, dan kunt u oogsten (begin oktober). De plant dient in haar geheel afgezaagd te worden. Alle bladeren wegknippen, het gaat alleen om de toppen. Hang deze in een goed geventileerde, donkere ruimte met een temperatuur van ongeveer 19 graden. De wiet is droog zodra de takjes niet meer buigen maar "knappen".

7. BEWAREN
zak over zak over zak over zak over zak houdt de wiet aardig vers.



Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved