Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling Main Forum in het onderwerp 'Meest belachelijke brommer' (ID 17703).
De reply is geschreven door jackmasterTZR (UserID 1406) op 12-4-2004 19:30.

deze van de zwarte cross:




nu we het toch over de zwartecross hebben. moet dit maar eens lezen kwamk op de site tegen.

Quote:
?This man needs serious medication? schreef onlangs een Engels magazine over de bestuurder van de jet-quad ?Pyromaniac? .

Michel Kooij en zijn team bedachten, ontwikkelden en bouwden in eigen beheer deze unieke machine: een quad met heuse jetmotor! Wat een geweld, wat een vuur en wat een pk's! Het geluid van een opstijgende straaljager, de sensatie van een vuurspuwende afterburner, onge?venaarde acceleratie, meterslange vlammen en een verzengende kerosinelucht: dat is de Pyromaniac!

De krachtbron is een heuse Rolls Royce turbine die met behulp van eigen techniek is omgebouwd tot een echte straalmotor, compleet met afterburner. ?Tijdens het testen vloog bijna de tuin in de fik. Zo is de naam Pyromaniac ontstaan?, zegt Michel met een grijns op z?n gezicht. ?De fase van ontwikkeling en de bouw was een prachtperiode. We hebben zelfs mensen van Rolls Royce R&D op bezoek gehad. Zij konden niet geloven dat een paar simpele zieltjes zoiets konden waarmaken.

De show op de Zwarte Cross bestaat uit een scala van stunts waarbij de driver het publiek de indruk geeft dat het ?bijna?mis ging.., een 360 graden spin, 180 graden donuts, etc.
De Pyromaniac gaat een half indoor show geven, want zijn stuntparcours zal deels over het kermisterrein lopen en deels door de feesttent voeren! Zorg dat je het niet mist, het duurt ongeveer een kwartier en daarna heb je de pens vol kerosine de ogen vol bloed en de oren vol piep zitten... Rock 'n' roll!!

?They build special houses for men like Michel Kooij?, schreef een ander blad?..

Technische specificatie:
Frame en Bodywork: Liberty Racing
Brandstof/olietanks en Jetpipe: Jan Luyendijk
Motor: Rolls Royce Gnome turbine
Afterburner/Vlammen en Elektronica: Michel Kooij
Vermogen: ca. 1400 PK






Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved