Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling Main Forum in het onderwerp 'nieuwe compressor' (ID 7912).
De reply is geschreven door damage (UserID 2471) op 4-3-2004 23:01.

Quote:
Oorspronkelijk gepost door: mb5-rijder

Hoe werkt dat zandstralen via een compressor dan? Waar moet je het zand instoppen, en je moet dan wel een cabine hebben toch?

/ben ook wel geinteresseerd in zelf zandstralen, schuren sucks!


Edit:
Hier linkje hoe zandstraalpistool werkt:
http://www.acam.be/topics/topic402.html

Enne hoeveel zand heb je nodig voor een brommer?
En kan gewoon het zand van de zandbak van de gemeente er in?

Dit bericht is ge-edit door mb5-rijder op 4-3-2004 22:32


Er moet grit in om te kunnen zandstralen, of glasparels o.i.d, net wat je wilt, dat is meestal niet zo erg duur. En een cabine is wel erg fijn dan ja, maar kan eventueel ook zonder. Als tank zou ik tog echt 50 liter ofzo als minimum nemen. Ook eventjes op de effectieve opbrengst, die moet minimaal zo rond de 100 liter per minuut liggen als het even kan.

Spuiten met compressor valt best wel tegen hoor, dat doe je meestal de eerst keer niet bepaald echt mooi. Daarbij zijn die spuit-apparaten van de bouwmarkt niet echt super. En bij grotere kappen enzo spuiten enzo moet je rekening houden dat je wel een fatsoenlijke compressor hebt(zowel motor, pomp als inhoud), drukverschil onder het spuiten kan best wel lelijk worden.

En ik zou liever voor rechte slang dan gekrulde slang gaan, werkt veel prettiger. (zelf vind ik ORION koppelingen ook fijner dan DIN/euro, maar dat is allemaal persoonlijk)

BTW thuis heb ik niks te klagen, compressor Atlas Copco, 5,5 KW, 3 traps, 8-11 bar continu, v??l liter, 3 cilinder Daarbij is btw ook alles aanwezig wat hulpstukken betreft (mooiste is dat ik niks van dit alles betaald heb )

Dit bericht is ge-edit door damage op 4-3-2004 23:03


Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved