Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling Main Forum in het onderwerp 'Opdr. school. Jou mening over brommerleeftijd verhogen.' (ID 15044).
De reply is geschreven door Dragonfly (UserID 2673) op 23-1-2004 17:41.

Quote:
Oorspronkelijk gepost door: Razadull AKA Roald

Dit is een oplossing bedenken voor een probleem dat niet bestaat. Je kunt die leeftijd wel verhogen, maar het enige effect dat dat heeft is dat er minder jongeren gaan brommer rijden. Dit zal wel minder ongelukken als gevolg hebben, maar relatief gezien niet.

Ongelukken gebeuren meestal omdat bromfietsers "over het hoofd gezien worden", en niet omdat ze 16 zijn. Wat misschien handiger is, is om een opvallende jas/helm verplicht te stellen (Reflecterend materiaal, fluoriserende kleuren) en ook het overdag verplicht voeren van verlichting lijkt mij een goede regel.


Ik rij dan nog geen brommer maar als fietser is het soms wel lastig om te zien of een automobilist wel remt. En denk helemaal als brommerrijder. En daarom gebeuren de meeste ongelukken. Dus zoals hier al een Faq over is geweest dat ze in belgi? voor remlicht plaatsen tot het verminderen van ongelukken zal leiden


Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved