Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling Technical Forum in het onderwerp 'begrens idee...' (ID 13790).
De reply is geschreven door Honda_boy (UserID 2135) op 2-12-2003 19:20.

Quote:
Oorspronkelijk gepost door: POM

zo'n citta idee met compressie weghalen zwaar verlagen via kabeltje

(kan dat )



ja dat zou kunnen werken, alleen is dat heel moeilijk aftestellen omdat die direct te veel compressie verliest. En ik denk dat je het ook fel zult horen.


Ik ben al een tijdje aant bedenken hoe ik mijn aprilia rs zou kunnen begrenzen. iK ben van plan 70cc te zetten en de politie is hier (belgie) zo streng dat je hem zo kwijt bent en 2000 euro boete.
Nu waren mijn idees:
- Ik heb een oud type maar met am6 blok, dus met contactpunten in het blok maken dat die er maar 5 heeft bij de politie. Van 6 --> 5 versnellingen is zeer belangrijk, anders ga je hem nooooit van 120 ofzo naar 50 kunnen begrenzen of je moet in de 3000 toeren zitten ofzo en dat gelooft de politie toch niet.

Dan wou ik voor de hoge toeren in de 5de versnelling elektronisch begrenzen, maar daar hoor ik niet veel goeds over (stotteren enz.) dus wou ik een klepje in uitlaat bouwen. De uitlaat zit toch achter de kappen bij rs, dus politie ziet het niet.
Ik wou ofwel een snee maken vooraan in de uitlaat en een klepje dat daar kan inschuiven. Met een veer en als ik dan aan een touwtje trek dat een nageltje ofzo uit het klepje gaat zodat het klepje in de uitlaat schuift. Alles goed afsluiten met rubber ofzo, zodat je zo weinig mogelijk geluid krijgt. Het aantal toeren kun je dan instellen door een groter gat te boren in het klepje.

Wat denken jullie hiervan?? Ik zie de slagingskansen vrij hoog

Als die 2 begrenzers op een of andere manier niet werken, zet ik er geen 70cc op!

Dit bericht is ge-edit door Honda_boy op 2-12-2003 19:27


Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved