Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling Main Forum in het onderwerp 'PWS' (ID 13439).
De reply is geschreven door Daniel_84 (UserID 2133) op 18-11-2003 17:10.

Quote:
Oorspronkelijk gepost door: herbie

Hey, ik doe mijn profielwerkstuk(pws) over natuurkunde, en ons onderwerp is het vermogen en luchtweerstand van scooters en brommers, zouden jullie mij aan wat extra info kunnen helpen?(t gaat ??k over scooters omdat degene waarmee ik t samendoe een aerox heeft..), onze hoofdvraag is: wat heeft effect op het vermogen en luchtweerstand van scooters en brommers?
enkele deelvragen van ons zijn: hoe kun je de luchtweerstand verkleinen en het vermogen vergroten(opvoeren duh..) en hoe kun je het theoretische vermogen of luchtweerstand berekenen?

hebben jullie tips/hints of wat dan ook voor mij??!


Kijk he als je natuurkunde hebt, je moet minimaal havo doen voor pws dan moet je wel es gehad hebben hoe je luchtweerstand theoretisch berekent. Ik weet hetzelf niet meer (meer dan 2 jaar terug he) Verder weet je wel: dubbel zo hard, vier keer meer vermogen nodig. (formule: energie is massa maal snelheid in t kwadraat. e=0,5mv(kwadraat)Maar hier zit geen luchtweerstand in dat moet je kunnen herleiden. Met de formule van de luchtweerstand. Wist ik em nu maar nog. En de kleinste luchtweerstand heb je als je brommer de vorm van een druppel zou hebben.

Zo en nu alleen verder jij snotneus


Dit bericht is ge-edit door Daniel_84 op 18-11-2003 17:11


Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved