Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling Main Forum in het onderwerp '->Chemical Forum...' (ID 12547).
De reply is geschreven door XioX (UserID 1376) op 7-10-2003 12:43.

Quote:
Oorspronkelijk gepost door: Razadull AKA Roald

[...]


Kaliumnitraat? Weet je dat zeker? Hmmz ok...

Kaliumnitraat word niet verkocht in de winkel... iig niet aan particulieren, omdat het nogal giftig en agressief is en je kunt er nix mee in het dagelijks leven

Net zoals salpeter... bijna nergens te krijgen (Misschien hier en daar bij een drogist of apotheek)

De makkelijkste manier voor je om aan kaliumnitraat (KNO3 geloof ik) te komen is een product zoeken waar dat in grote getalen in zit, en dat op te lossen en eventueel te filtreren (met een stof die dus kaliumnitraat niet opneemt, en de rest wel)



Sorry hoor maar dit is grote bullshit, KNO3 is Kaliumnitraat aka Salpeter. Het is een meststof vooral gebruikt door glastuinbouwers (hier in het westland). Het is nog steeds te krijgen, bij bijvoorbeeld maasmond of brinkman, 25kg voor ong 15?. Dit met suiker geeft veel rook. De suiker is nodig om de energie te leveren voor verbranding.

Nog iets, zoals eerder gezegd, geloof niets uit het Anarchist cookbook e.d. De meeste dingen zijn incompleet of volledig fout. Ze verwisselen stoffen voor stoffen met totaal andere eigenschappen en bijprodukten. Als je echt in de scheikundige techniek wil in gaan, kan ik de volgende site aanbevelen:

http://roguesci.org/megalomania/

Gaat goed in (heel diep) op de scheikunde achter explosieven e.d. Voor de meeste mensen niet echt aan te raden om eraan te beginnen, het meeste is namelijk primaire explosieven op een peroxide basis. Deze zijn zeer instabiel en zeer gevoelig voor warmte, wrijving en elec.statische energie.

Ofwel stunt niet met deze shit, of je moet er ervaring mee hebben.

KNO3 + Suiker is bijna ongevaarlijk kijk wel uit als je de mengverhouding niet kloppend hebt, blijft er een plasje over wat hard word. Hiermee beschadig je de ondergrond.

Als je ergens vragen of opmerkingen over hebt inbox me dan. Maar niet met vragen vannuh:

"Hoe maak ik een super goede bom"

Of iets in die trend, ik maak alleen nog maar rookbommen/fonteinen. Dus als je wat over echte pyrotechniek wil weten vraag maar of kijk even op:
http://vuurwerk.pagina.nl (zoek Wouter Visser site)

Dit bericht is ge-edit door XioX op 7-10-2003 12:46


Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved