Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling Main Forum in het onderwerp 'Wie kweekt er hier allemaal wiet?' (ID 12422).
De reply is geschreven door huh (UserID 574) op 5-10-2003 22:55.

Hmm ik heb heel wat uit te leggen ben ik bang ...khad misschien als niet-blower niet op dit topic in moete gaan maar goed, kzal het proberen uit te leggen.

Quote:
KaWaReZ
dan heb jij niet veel ervaring jochie...
btje stappen is et probleem niet..
je pa die alcoholverslaafd is bijv, of de pa van je vriendin. (ff uit mn eigen kringen)
die kunnen niet zonder bier/sterke drank

alcohol is dus degeleijk verslavend....



Jochie ...neej maar ik weet heus wel dat alcohol verslavend KAN zijn...ik weet heus wel d?t er alcoholverslaafden zijn, klinieken etc. etc., zo dom ben ik nou ook weer nie hoor. Ik zeg alleen dat ik nog nooit iemand gezien heb die zo is/doet en er me niks bij kan voorstellen, terwijl ik toch regelmatig veel drink (zuip ). Mijn punt is dat een gezonde geest makkelijk alcohol aan kan zonder dat er een verslaving op treed. (en no offence aan alcoholverslaafden die dan dus geen 'gezonde geest' zouden hebben, maar ik hoop dat het wel duidelijk is wat ik hier bedoel...als ik dat allemaal uit moet gaan leggen ben ik over een uur nog nie klaar).

Dit vergelijk ik dus met nicotine waarbij dit dus echt niet zo is...daar raak je zo aan verslaafd, afhankelijk en dat soort dingen. Ook niet >iedereen<, maar wel veel meer. Er zijn 5 miljoen rokende mensen, waarvan (ik schat) zon miljoen echt goed verslaafd, maar dat zullen er vast meer zijn. Er zijn denk ik meer mensen die alcohol drinken dan roken, of anders minstens evenveel. En niemand kan mij wijs maken dat er minstens 1 miljoen alcoholverslaafden zijn.

Voor de hardnekkigen: hiermee wil ik dus niet zeggen dat er geen alcoholverslaafden zijn...en de vergelijking is misschien wat krom enzo, maar je kan er wel wat uit afleiden lijkt me.

Goed, nou heb ik dus wiet weggelaten, omdat ik denk dat de situatie daar weer anders bij ligt.

Nicotine zit in sigaretten, die werden tot 10 a 20 jaar geleden gewoon netjes gerespecteerd door de samenleving, pas de laatste jaren begint men er langzamerhand een klein beetje kritiek tegen te geven, met name onze overheid. Maar toch is de sigaret nog aardig ingeburgerd.

Alcohol zit in bier, wijn, gedestilleerde dranken enz...als er een zogenaamde verslavende stof is die een groter gemeenschappelijk draagvlak heeft dan alcohol, mag iemand het zeggen.

Wiet en "drugs" daar wordt gewoon anders tegen aangekeken. Alcohol en sigaretten hoeven niet 'gedoogd' te worden, wat bij drugs altijd nog wel zo is. Drugs gebruik je toch iets 'stiekemer', omdat je niet in de kroeg een lekkere spuit heroine in je poot zet bijvoorbeeld. Neej serieus: er zijn gewoon weinig openbare plekken waar je een joint op steekt ofzo en de plekken die er zijn, daar wordt over het algemeen niet erg positief tegen aan gekeken door de gemeenschap.

Goed, het verschil is nou duidelijk mag ik hopen?

Mwah, ff nog een paar reacties afwerken...

Quote:
jeroen
Lezen s moeilijk he?
Voor alcohol in het algemeen,
en ja, dar bedoel ik mee wat iemand kan drinken



Neej je begrijpt me niet...
Lees nog eens door wat er stond.

Ik zeg: "2-3 glazen per dag helpt de ziektes die jij daar noemt voorkomen."

Dan zeg jij: "en dat 3-4 glazen alcohol per dag is voor alcohol in het algemeen."

Toen dacht ik van: jah tuurlijk is dat algemeen, dus gaf ik een beetje een cynische reply: "Jah tuurlijk is dat algemeen, ze gaan even voor iedereen uitrekenen wat ie kan drinken..."

En toen begon jij over lezen is moeilijk?
Ik snap het punt niet...maar jij vat het blijkbaar niet al te positief op ofzo.

Quote:
Wipe-Out
In je volgende post zeg je geen ervaring te hebben met wiet. Hoe weet je dan dat je er _veel_ eerder verslaafd aan raakt dan aan alcohol?


Tja Hans, hier moet ik je volkomen gelijk in geven...niet echt nagedacht bij wat ik postte toen...

Quote:
Razadull AKA Roald
Maja, mensen die denken hier blijkbaar dat ze allles weten, en spreken met hun ervaring jarenlang onderzoek ff tegen... Zelf weten, maar klinkt nogal dom...



Onderzoek is ook twijfelachtig, ik vind dat je op zo'n forum best mag zeggen wat jij er van vind en wat jij in je omgeving ziet gebeuren. Je kan zeggen wat je wil, maar een mens wordt bijna 100% gecontroleerd en be?nvloed door zn omgeving, of ie het nou wil of niet. En het discussieren, daar is zon forum voor

En je kunt verslavingen vrij moeilijk weergeven in cijfertjes, wat bij onderzoek vaak gebeurd. Ze kunnen hooguit een zogenaamd representatieve scan van een samenleving maken en naar percentages verslavende-stoffen-gebruikers vs. werkelijk-verslaafden kijken en aan de hand daarvan concluderen wat de uitwerking is.

Quote:
jeroen
Persoonlijke meningen tellen niet mee, alsof jij als individu kan beslissen over de rest van de mensen..


Neej ik kan als individu niet zomaar over de rest van mensen beslissen. Ik kan niet zeggen van: "Hey jij alcoholverslaafde, stel je niet zo aan, want je kan niet verslaafd zijn aan alcohol, want ik vind dat je aan alcohol niet verslaafd kan raken." Zo denk ik er ook niet over! Een persoonlijke mening telt wel mee in de zin van, hoe jij tegen zaken aan kijkt en hoe je dingen interpreteert. Want ook onderzoeken en zaken die voor je gevoel 'vaststaan' en onbuigbaar zijn, kunnen verschillende mensen op verschillende wijze interpreteren.

Als iemand persoonlijk ervaring heeft gehad met alcoholverslavingen, dan zal dat persoon natuurlijk makkelijker zeggen dat alcohol verslavend is dan iemand die er niks van af weet, of uit een ander milieu komt etc. etc. Het ligt ook niet altijd aan de stof alcohol, maar ook aan de gemoedstoestand van de mens die het drinkt! Het is gewoon zo dat ieder mens anders op een bepaalde stof reageert. Dus kun je dan in het algemeen zeggen dat het de stof alcohol is die verslavend werkt, terwijl de mens er achter anders misschien ook wel in de problemen was gekomen?

En jij hebt het trouwens toch ook over je omgeving als je het over de verslaving van wiet hebt?

Quote:
Wipe-Out
zoiets gelijkends heb ik wel gezien



Das minder jah . Ik kan me dr echt niks bij voorstellen ben ik bang...

Quote:
Wipe-Out
niks persoonlijk oppakken. 't is gewoon een normale discussie



Mooi .

Nouw jah, hopen dat iemand dit nog leest, dan heb ik dit verhaal nie voor niks getypt . Maar ik vond gewoon dat ik er ff op moest reageren.


Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved