Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling Main Forum in het onderwerp 'ik ben blij' (ID 1620).
De reply is geschreven door BIGwillie (UserID 26) op 23-9-01?16:05.

Quote:
onze benzine pomp die heeft goeie brommix, gemengd met castrol tts geloof ik


Het lijkt me sterk dat ze er TTS in doen.

TTS is hele dure olie (iets van 20 piek)en het kan hun echt geen flikker schelen of er nu iets betere olie of niet in zit.
En hij is volgens mij niet eens in Jerry-can(?) te verkrijgen (nooit gezien althans). Ze zullen heus niet literverpakkingen gaan gebruiken want dat is nogal een werk. (in zo'n (los) mengsmeringapparaat gaat meestal 40 literolie dus dat is geen doen met literverpakkingen.)

Als ze al Castrol gebruiken zal het Castrol Scooting olie zijn.
Maar zelfs dat lijkt me sterk want de meeste pompen doen er gewoon olie in van het eigen merk ('pompmerk'). Dat kan ook goede olie zijn maar ik zou wel navragen of het minerale/ semi-synthetische, of vol-synthetische olie is. Minerale moet je absoluut nooit pakken, semi synt kan nog wel en als het synthetische is hoef je je geen zorgen te maken want die is altijd goed (als het van een bekend pompmerk is zoals Shell, BP, Texaco, Total etc).

Met een 70 kun je het beste 1:40 tanken.
En als het goede mengsmering is bij de pomp moet je die tanken want dan ben je veel goedkoper uit als zelf mengen.

Bij ons betaal je per liter mengsmering 14 cent voor de olie.
Als je 1:40 tankt heb je dus na 40 liter tanken 1 liter olie verbruikt, 40x14 cent= 5,60 gulden per liter. Probeer voor zo weinig geld maar eens een liter verpakte olie te kopen!

MZZL,

P.S. sommige pompen zijn handmatig in te stellen op 1:50, 1:40, 1:30, 1:25 en 1:20 maar sommige pompen hebben maar 1 stand en dat is meestal 1:50.


[This message is edited by BIGwillie on 23-9-01 16:26]


Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved