Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling Technical Forum in het onderwerp 'Pingelen als ie warm is' (ID 12057).
De reply is geschreven door Eagletjuuuuhhh (UserID 2572) op 19-9-2003 16:31.

Quote:
Oorspronkelijk gepost door: Martijn

damn...niveau is weer niet zo hoog..

jullie schatten mij dom in ofzo..

jeroen: als ik mn bougiedop eraf trek en hij blijft doorlopen, dan is het duidelijk niet dat mn bougie nog blijft vonken

teunmenator: hij pingelt...pingelen gaat gepaard met tikken/ratelen.
hij heeft minder power, dat is ook het effect van pingelen.

uitleg: als ie pingelt ontbrandt de brandstof op het verkeerde tijdstip, hierdoor is het geen geleidelijke verbranding maar meer een explosie.

vergelijk het met een mat die aan de waslijn hangt, duw je er zachtjes tegenaan, dan gaat ie opzij. sla je er hard met een mattenklopper tegenaan dan gaat ie nooit zo verweg. de kracht gaat dus verloren (powerverlies)
en er komt een klap op de zuiger, dat het tikken verklaart.

rudy: de bougie was een ngk b8hs, nieuw. kheb vandaag een nieuwe 6 gehaald (schijnt ori te zijn) dus dat is het niet

te arm mengsel, zou kunnen, maar hij loopt niet hard stationair, vertoont niet de kuren van een te kleine sproeier.

btw, mb5freak..."ik denk dat we meer info nodig hebben om je te helpen"....eh..niet lullig bedoeld ofzo, maar dat jij niet weet wat pingelen is en ik genoeg info geef voor degenen die het wel weten..is niet mijn schuld ...

bart: teveel compressie is het zeker niet, is gewoon ori kop, zelfs 2 voetpakkingen en nog een koppakking, heeft dus minder dan ori.
koolrestjes? in de uitlaatpoort/kanaal zit niets...alleen op de zuigerbodem en de cilinderkop zit ietsjes, maar niet noemenswaardig veel imho (kan het er wel afhalen voor de zekerheid)

zou het kunnen dat het in mn uitlaat zit? ik heb er echt megalang met de verfafbrander opgezeten, en er is heel wat roet verbrand..
uitlaat komt btw water uit ..als ik mn vinger in het dempergat stop dan spuit ie water uit de demper, binnenkant van de uitlaatstinger en demper zit ook allemaal witte smurrie enzo...blijft komen...heel raar..

ik heb een sproeier 70 liggen, zit nu 72,5 in. Ding is dus helemaal origineel alleen zit er geen luchtfilter op, alleen de luchtslang die naar de luchtfilterbox loopt...box is compleet open.

MWvdK: zou kunnen dat dat ook pingelen is. als ik mn gas losliet dan bleef ie zegmaar ook gas houden...kon zo een flink end doorrijden, en dan af en toe een versnelling terug en dan kon je weer uitrijden.

ik dacht eerst dat dat tikken een kopneuker was (onwaarschijnlijk met ori shit maja) maar na wat denken kwam dat natuurlijk ook door dat pingelen...
ga es in mn boeken kijken wat de oorzaken nog meer kunnen zijn...heb geen zin om een neie uitlaat ofzo te kope..gaat veel te veel geld in die kut mt zitten...

edit: wat voor sproeier zit er standaard in een mt5?? dan kan ik daar een indicatie uithalen...dacht zelfe iets van 66...dus zonder filter zit ik dacht ik wel goed bij 70-72,5...zal nog es naar de bougie kijken (dump die 6hs der wel in)

Dit bericht is ge-edit door Martijn op 16-9-2003 19:41



Zou ook kunnen dat je blokpakking naar z'n voorouders is ! Kijk je olie eens na! Is ie niet te dun , zit er benzine bij ????




Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved