Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling Begin Forum in het onderwerp 'Hulp nodig, Puch MS50 wil onder geen beding lopen ' (ID 70026).
De reply is geschreven door Aprilia RX 50 2003 (UserID 20658) op 8-8-2022 13:41.

Quote:
Oorspronkelijk gepost door: JohnnyS
Dag mede forumgebruikers, eerste post die ik in al die jaren op een forum plaats, ben een beetje ten einde raad met die brommer.

Tijd terug een MS50 1956 gekocht om op te knappen, frame is gespoten, vork etc gereviseerd, blok gereviseerd, vervangen en aangepast wat nodig was enz enz.

Nou probeerde ik hem voor de eerste keer te starten, startte niet, no big deal, gebeurt wel vaker,

even de boel nalopen, opnieuw even afgesteld (1,7mm voorontsteking) nieuwe contactpunten (0,4mm tussen in open stand), condensator, nieuwe bougie, vrijwel alles vervangen, vonkt mooi blauw, dus daar kan het niet aan liggen.

Nieuwe cilinder incl zuiger die hierbij zat (zuiger uiteraard gemonteerd met pijl richting uitlaatpoort), compressie niet ''super'' was een vrij goedkope cilinder maar ala, heeft compressie, zeker genoeg om te lopen.

nieuwe pakkingen, benzine gaat in de vlotterbak, maar daar begonnen de PROBLEMEN.... hij lijkt na gasgeven alleen uit te blazen richting luchtfilter, niet aan te zuigen, keerringen zijn nieuw, pakkingen zijn nieuw, zuiger zit goed, choke erop, geeft geen kick, zelfs geen kuchje.

BOUGIE BLIJFT KURKDROOG ONGEACHT WAT IK DOE.

uitlaat met compressor lucht door geblazen, gaat er gewoon goed door.

Toen dacht ik, gooi ik er wel een slomp benzine in (via bougiegat) en een beetje remreiniger, moet ie toch een kick geven al is het maar een klein kuchje, maar nee wederom NIETS.

Ik begrijp het niet echt, waar kan dit aan liggen? Naar mijn weten heb ik alles uitgesloten, is er iets wat ik over het hoofd zie? bougie die niet onder druk vonkt? zuiger die verkeerd in de fabriek gegraveerd is dat de pijl verkeerd staat? wat is het ?

Mvg
Sander




Ben je 100% zeker dat deze cilinder en zuiger bij elkaar horen en bij deze brommer.

Ik hoor jou over uitblazen door de inlaat. Dit is een zuiger gestuurd blok. Is het mogelijk dat je een membraan gestuurde cilinder hebt en die dus bij de neergaande slag de lucht de inlaat uit perst ipv de cilinder in?

Benzine in de cilinder gieten werkt eigenlijk nooit. Start spray of een beetje remreiniger wil vaak wel. Na de remreiniger wel gelijk vettigheid er in natuurlijk.



Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved