Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling Begin Forum in het onderwerp 'Even voorstellen: BadBert en zijn Af1 Futura '92' (ID 69700).
De reply is geschreven door Aprilia RX 50 2003 (UserID 20658) op 9-6-2022 16:27.

Quote:
Oorspronkelijk gepost door: BadBert
Goed.... ik dacht via het apriliaforum wat te kunnen vinden, maar dat forum doet het niet zo goed meer blijkbaar (meestal krijg ik een foutmelding).

De AF1 heb ik nog steeds, heb er best regelmatig op gereden eigenlijk.... TOT ik mijn motor had

De AF1 staat nu in de garage....

Ik wil echter weer wat meer gebruik gaan maken van deze brommer, echter zijn er wat dingen aan die me storen

Hij moet gewoon eens nagekeken worden en afgesteld....
De brommerzaak kan dat wel, maar heeft al gezegd dat dit echt een hele hoop geld gaat kosten, en dat ik beter een liefhebber / hobbyist kan zoeken

DUS.....
Wie is, kent of weet er iemand uit de regio (Zuidwesten van Noord Brabant) die me hierbij kan helpen?

wat is de status:
Als hij gestart is (moet bijna altijd met choke) dan moet ik daarna even niet gaan rijden, maar eerst heel even de brommer laten opwarmen anders kom ik niet lekker weg. Maakt niet uit of ik de choke open laat staan of dicht doe.

Als hij rijd, dan gaat hij de ene keer net over de 60, de andere keer trekt hij merkbaar lekkerder op en haalt hij op de teller net over de 70

Ik heb zelf geprobeerd met sproeiertjes en ook een andere uitlaat, maar dat was geen succes (heb er veel te lang niets mee gedaan en weet het echt allemaal niet meer )
Zag ook geen invloed op de bougie (nieuw) van het wisselen van sproeiers, luchtfilter is ook nagenoeg nieuw.

Verder schiet hij soms uit zijn versnelling als ik terug geschakeld heb naar zijn 2 en daarna op het gas ga, niet als ik pas terug schakel in lagere toeren overigens.

Ik zit er ook over te denken om hem om te keuren naar motor, met dan een ander motorblok. Maar ja... welk blok dan, wat kost dat blok dan weer etc etc etc.
Blok wisselen kan ik zelf wel als ik alle onderdelen maar heb, of weet wat ik nodig heb

Hierbij volgt dan de vraag of de AF1 gaat blijven, want mijn vrouw is bezig met haar motor rijbewijs, dus er komt een motor bij in de garage



Zou geen blok wisselen. Die met de 2 is een bekend probleem als er een minder capabel iemand aan heeft gewerkt. Mist de ring onder het uitgaande as lager of een andere shimring dan hou je dit.


Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved