Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling Technical Forum in het onderwerp 'Tzr is nogsteeds niet goed na vervanging krukaskeering' (ID 69041).
De reply is geschreven door Viertakt (UserID 14106) op 12-3-2016 13:20.

Te rijk.

Waarom hij beter loopt als hij koud is? Omdat dan de benzine condenseert in je inlaattraject en op de cilinderwand. Simpelweg omdat het niet goed verdampt/verneveld. Daarom kan niet alle benzine goed meedoen in de verbranding, daarom loopt een bromfiets koud altijd arm. Daarvoor hebben ze de choke uitgevonden, voor een koude start een beetje extra benzine.

Omdat die van jou zo rijk staat, krijgt hij deze benzine koud al in overvloed, echter wanneer hij dus warm is, en 'alle benzine mee doet' krijgt hij dus teveel.


Een bougie mag behoorlijk lichtbruin zijn, niet zo donker bruin als je ziet op alle plaatjes uit het jaar 0. Dit komt omdat benzine tegenwoordig ongelood is en sterkreinigend. Door lood in benzine vroeger werden de bougies donkerder qua kleur.

Zolang de bougie maar niet wit of grijs is.

En uiteraard, bougie is een indicatie, als hij goed rijdt, goed oppakt bij van niets naar WOT, over het hele bereik goed oppakt, dan pas is de afstelling goed.

Dit bericht is gewijzigd door Viertakt op 12-3-2016 om 13:26 uur.


Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved