Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling Technical Forum in het onderwerp 'steeds versnellingsbak problemen' (ID 68769).
De reply is geschreven door drestar (UserID 22209) op 26-7-2015 13:44.

vorige keer had ik de koppeling uit elkaar gehaald en weer in elkaar gestoken maar dus nog niet mee gereden. vanochtend dan voor het eerst, en hij slipte niet meer.ik heb hem een paar keer goed vol doorgetrokken in zijn 2 en heeft niet 1 keer geslipt. en eerst ook niet in zijn 1 maar na verloop van tijd wel weer een beetje in zijn 1. maar als ik een beetje met de koppeling speelde dan ineens weer niet

dus wegtrekken beetje met slippende koppeling en hij doet het beter.

het is nu wel duidelijker dat het dus aan de koppeling ligt en het lijkt of de tandwielen slippen in de versnellingsbak.

echter zou ik niet weten waarom de koppeling dat steeds doet
ik heb nu toch andere veren erin zoals jullie gezegd hebben?

opmerkeliijk is dan wel dat bij het andere blok het probleem dus precies hetzelfde was ik vraag mij af .wat doe ik dan verkeerd??!!

en waarom is het zo dat ik de koppeling uit elkaar haal en terug in elkaar zet dat die het dan wel weer goed doet??

ik kan toch niet telkens als ik 20km gereden heb de koppeling weer uit elkaar gaan halen en terug in elkaar zetten.

bij het andere blok heb ik toen helemaal de bak uit elkaar gehad .en ik zag toen niks aan de bak. toen terug in elkaar gestoken en die deed het weer voor 20 km. maar nu weet ik gelijk waarom. omdat de koppeling er natuurlijk ook af is geweest. het lag dus niet aan de bak.

wel vreemd maar dan gaat de koppeling na verloop van tijd dus schokken

moet ik nu meer gaan slippen met de koppeling? ik rijd altijd netjes weg zonder slippende koppeling.als ik over schakel ook, dan leg ik hem er strak in zonder te slippen.maar schijnbaar doet die het met een beetje slippen bij overschakelen beter


Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved