Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling Technical Forum in het onderwerp 'steeds versnellingsbak problemen' (ID 68769).
De reply is geschreven door drestar (UserID 22209) op 20-7-2015 12:55.

foto's zijn van voor het probleem. heb het blok gelijk open gemaakt om te kijken of de versnellings bak er goed uitzag, en ja elk ringetje zat er netjes tussen.geen afgesleten nokken en echt weinig loopsporen. alle 3 de schakelvorken waren netjes recht en niet ingesleten.ik heb alles grondig en goed bekeken

ketting en tandwielen zijn nog bijna nieuw ,die hebben nog geen 100km gereden.ik denk niet dat daar het probleem zit .ik dacht daar eerst ook wel aan maar de tanden op de tandwielen zijn nog mooi recht ook.

cilinder heeft ook nog amper gereden en is nagenoeg nog nieuw, zelfde als de ketting en tandwielen. heb alles nieuw gekocht.

vreemd is nog steeds waarom het pas na een kilometer of 5 gereden te hebben pas gebeurd na montage van een ander blok, en bij het blok ervoor precies hetzelfde probleem ook na enkele kilometers rijden. dan ga je toch sterk afvragen waar het aan kan liggen?? en echt bij beide blokken precies hetzelfde he.. eerst voel je dat hij iets ruw gaat rijden en dan gaat die pas slippen. het lijkt steeds wel of er eerst iets aanloopt. bij het vorige blok was er ineens een schakelvork ingesleten. toen heb ik het open gehaald maar kon verder niks ontdekken. ander vorkje erin gedaan en blok weer dicht gemaakt, toen reed het weer goed,maar na 10 kilometer ofzo begon de bak weer ineens te slippen. toen weer open gemaakt en was er geen vork ingesleten. weer dicht gemaakt en toen reed het weer even goed voor een paar kilometer. het lijkt wel dat even open en dicht doen weer tijdelijk goed gaat. is toch raar?

en nu bij een ander blok ook al? ik kan er wel 10 verschillende blokken onder gaan hangen en 10 keer open en dicht gaan maken. ik kan toch niet bezig blijven? ondertussen ken ik zo'n honda blok wel.in nog geen 10 minuten heb ik dat helemaal uit elkaar nu,en weer in elkaar ook,maar telkens open halen en dicht doen is toch ook niet goed voor de schroefdraden..


Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved