Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling Begin Forum in het onderwerp 'Ben op zoek naar een 70cc cilinder voor Honda NSR' (ID 68724).
De reply is geschreven door Viertakt (UserID 14106) op 8-6-2015 15:05.

Een goed, soepel en geluidsloos lager kan net zo goed of beter zijn als een nieuw lager, zei een erkend versnellingsbak reviseur mij ooit.
Als je de zooi los hebt, kijk je gewoon even of je bigend geen speling heeft en soepel loopt, en de krukaslagers geen speling hebben, indien je geen rare rammels of knarsend geluid uit je blok hebt, zit het meestal wel snor.

Overigens kan het nooit kwaad als je het allemaal los hebt om de keerringen te vervangen. Maar een blok zonder problemen splitsen vind ik zonde van de tijd.

Ik vind zelf dat mensen veel te veel bezig zijn met preventief lagers vervangen.

Ik heb mijn blok zelf gereviceerd omdat ik het blok uit onderdelen in elkaar heb gezet, en de lagers nogal vol zaten met gruis (lees, het was een krat onderdelen).

Het gruis heb ik uit deze lagers gespoeld, gecontroleerd op speling, en de oude lagers zitten nu in een (mooi soepel lopend) reserveblok.

En zoals ik zei, het gaat al 20k kilometer zonder rammeltje of knars rond, terwijl ik niet zo'n heel goed baasje ben voor mijn MTX. (Veel raggen, 'overtoeren' enz.)

Mijn CB50 heeft ook al ruim 50k kilometer gelopen, is alleen een keer een nieuwe cilinder+zooi op gekomen, voor de rest zou het me niets verbazen dat het onderblok nooit open is geweest.

Dit bericht is gewijzigd door Viertakt op 8-6-2015 om 15:11 uur.


Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved