Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling Begin Forum in het onderwerp 'oldtimerverzekering' (ID 68559).
De reply is geschreven door WestlandMB (UserID 18664) op 13-1-2015 13:02.

Een oldtimer is een 2e voortuig. Zonder eerste voertuig is de oldtimer daarom niet verzekerd, tenzij je het verzekerd als eerste voertuig. En ja, je raad het al, dan betaal je geen 2,50 per maand maar gewoon een normale premie zoals bij een niet-oldtimer.

Verzekeringen zullen je daar niet op wijzen, maar zoals Jozeff al zei, heb je waarschijnlijk een groot probleem wanneer je een ongeluk maakt.

Een auto kan ook als eerste voortuig. Een paar vrienden van me hadden een tijd een spartamet verzekerd als eerste voertuig onder 'Fiets met hulpmotor'. Dit kostte ook iets van 30 euro per jaar en zo konden ze een oldtimer verzeker als 2e voertuig. Zelf zou ik het er niet op wagen en gewoon netjes als eerste voertuig verzekeren. Je zal dan wel rond de 90~120 euro uitkomen voor de puch. Met wat schadevrije jaren en oudere leeftijd misschien wel richting de 55~65 euro.

Nog even een tip, als hij nu niet verzekerd is, zorg dat die geschorst is of snel verzekeren. De RDW doet regelmatig steekproeven en wanneer je voertuig niet geschorst en niet verzekerd is kan je een boete krijgen van meer dan ยค300. Soms is krijg je hem zelfs al is het voertuig slechts een week onverzekerd


Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved