Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling Technical Forum in het onderwerp 'lifan staand lichtspoel probleem' (ID 68481).
De reply is geschreven door pangolopalanga (UserID 4012) op 19-10-2014 13:39.

http://atvconnection...ic-wiring-setup.html



Het lijkt er op dat je kleurenschema iets afwijkt. Die roze draad is wit in het schema. Je hebt één massadraad en op het schema zijn er twee.
Maar je hebt dus waarschijnlijk een aparte ontstekingsspoel en lichtspoel, waarbij het probleem dus niet bij de ontstekingsspoel blijkt te zitten. Die ontstekingsspoel noemen ze dus de stator op het schema dus die moet 0,6-0,7 ohm hebben (tussen zwart-rood en massa).
Op het schema zie je dat er drie draden hangen aan de lichtspoel. Wat de weerstandswaarden tussen de verschillende draden van die spoel betreft, dat zou je moeten uitzoeken. Maar op het eerste zicht denk ik dat een spoeltje van vele Honda brommers het kan doen in je Lifan.

Verder, die spoel moet veel meer dan 14V leveren.

Een weerstandswaarde die niet constant blijft...ik zou gokken op een slecht contactje ergens. Een slecht stukje en een goed stukje in je spoel zou ook wel een lage voltwaarde geven maar dat verklaart niet die weerstandswaarde die niet constant blijft volgens mij, die windingen liggen echt heel kort gepakt, en de coating ervan is haarfijn, dus lokaal doorgebrand is definitief 'out' volgens mij.

Dit bericht is gewijzigd door pangolopalanga op 19-10-2014 om 13:47 uur.

Dit bericht is gewijzigd door pangolopalanga op 19-10-2014 om 14:08 uur.


Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved