Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling Main Forum in het onderwerp 'Wedstrijden of voor de hobby' (ID 67253).
De reply is geschreven door Royal Club (UserID 10377) op 8-2-2013 2:23.

meekomen met wedstrijden ligt niet alleen aan de motor maar voornamelijk aan de bestuurder. Je kan de nieuwste fiets vers uit de fabriek hebben maar als je er niet mee om kan gaan rijd je alsnog achteraan.

Je bent 13 en ik denk zelf dat beginnen met trainingen geen verkeerde is.

De kosten zijn natuurlijk niet laag met een crossmotor. als je op een 125cc 2takt rijd en je stampt een beetje door kan je er elke 20uur of minder wel een nieuwe zuiger indrukken, en dat is maar 1 van de vele kosten.

een motor van 800euro zal niet nieuw zijn en vanaf dag 1 al kosten met zich meebrengen..

Als je ouders je niet vol willen steunen en je hebt geen sponsors zou ik 't lekker bij hobbymatig crossen houden.

Naast de vaste onderhoud kosten zit je ook met kleding, brandstof, vervoer van een naar de baan, en alles wat je verder zelf sloopt aan dat ding. Een motor is een stuk duurder tov een brommer wat betreft onderdelen en dergelijke. Ja het is een stuk steviger, maar als je er niet goed voor zorgt zullen de kosten zich opstapelen en kan je het snel voor gezien houden.
Buiten dat zal je ook niet alles aan de motor zelf kunnen doen. een schakelpookje of remblokken monteren kan iedereen wel met een beetje technisch inzicht, maar een schokbreker reviseren, voorvork keerringen vervangen etc zijn vaak zaken waar toch wel wat specifieke kennis aan te pas komt en soms beter is om uit te besteden, en dat kost ook weer geld. Ik ben zelf niet thuis in de crosswereld en bijbehorend dealer werk maar bij een normale motorzaak betaal je al snel tussen de 50 en 65euro euro per uur..

Als ik jou was zou ik er nog eens goed over nadenken en misschien overwegen om t komende jaar eerst maar eens hard te werken en sparen zodat je een beetje een ruim budget hebt om überhaupt alle benodigdheden aan te kunnen schaffen.

Dit bericht is gewijzigd door Royal Club op 8-2-2013 om 2:30 uur.


Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved