Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling Main Forum in het onderwerp 'Crossbrommer maken' (ID 67155).
De reply is geschreven door Aprilia RX 50 2003 (UserID 20658) op 8-1-2013 18:31.

Quote:
Oorspronkelijk gepost door: jelle544
[...]


Maar voor 450 euro kan ik dan een mooie brommer maken om mee te crossen?
Ik doe niet serieus aan brommercross maar af en toe wil ik een keer mee doen gewoon voor de hobby en voor thuis natuurlijk!


wil je er ook mee op de weg met kenteken?
aprilia RX oude type idd. komen wel eens langs op marktplaats. hoef je niks aan te doen, hooguit het achterwiel als de spaken eruit beginnen te lopen even een slagje dikker.
als je hobby rijdt zul je alsnog wat op moeten voeren. zoals alle brommers. ff een sneller uitlaatje, misschien als het echt hobby is net als ik een laagtoerige 80, loopt het je ook niet zo snel stuk. en door het lagere toerental hoef je geen opvoeras. en hoeft t blok in eerste instantie niet gesplitst.

reken maar voordat je echt een rappe brommer hebt (zonder kenteken) je zo 600 euro verder bent. al koop je Rieju oid.
beter bij inkoop 100 euro meer uitgeven dan dat je weet ik wat moet vervangen, want zeker bij oud type aprilia zijn onderdelen duur en relatief moeilijk te vinden(blok wel alles goed te krijgen) daarbuiten gaat het ook niet snel stuk.

Maar ook zeker met een Rieju/MH/Derbi zul je zeker goed kunnen rijden. al ben ik niet zo weg van de achterveer ophanging van de meeste derbi's, breken nogal snel af. beter kun je iets zoeken met een pro link achterveer.

HM is ook zeker een goed merk, wel godsonmogelijk duur.

edit: als je gaat crossen moet je niet op een paar tientjes kijken. je rijdt op een volle crossdag incl inschrijving, benzine, evt schade zo over de 100 euro weg.

Dit bericht is gewijzigd door Aprilia RX 50 2003 op 8-1-2013 om 18:32 uur.


Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved