Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling Main Forum in het onderwerp '35 kw motor' (ID 66985).
De reply is geschreven door koetjeboe91 (UserID 18470) op 4-11-2012 13:38.

Veilig rijden op de motor

Om het aantal slachtoffers te verminderen, stelt de overheid eisen aan het rijden op de motor. Zo moet iedere bestuurder in het bezit zijn van een motorrijbewijs en een helm dragen.

Motorrijbewijs
Rijden op een motor mag alleen wanneer de bestuurder een motorrijbewijs heeft, het rijbewijs A. Het rijbewijs bestaat uit een theorie- en een praktijkdeel.

Beginnersrijbewijs
Het beginnersrijbewijs is een regeling voor iedereen die voor het eerst een Nederlands rijbewijs haalt. Beginnende bestuurders worden in de eerste 5 jaar na het halen van het rijbewijs strenger aangepakt als zij zich niet aan de verkeersregels houden. Wanneer het eerste rijbewijs is afgegeven terwijl de houder nog geen 18 jaar is (bromfietsrijbewijs of 2toDrive), geldt een periode van 7 jaar.

Nieuwe rijbewijscategorieƫn motor vanaf 2013
Er komen nieuwe regels voor het rijbewijs als gevolg van de derde Europese rijbewijsrichtlijn. Deze richtlijn moet worden opgenomen in de Nederlandse wet. De Tweede en Eerste Kamer moeten het voorstel hiervoor nog goedkeuren. De nieuwe regels moeten ingaan vanaf 19 januari 2013.

Belangrijke veranderingen voor het motorrijbewijs zijn:

Categorie A1 is voor motorfietsen tot 125cc en maximaal 11 kW; de minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 18 jaar.
Categorie A2 is voor motorfietsen met een vermogen van maximaal 35kW; de minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 20 jaar en kandidaten moeten minimaal 2 jaar in het bezit zijn van rijbewijs A1.
Categorie A is voor motorfietsen met een onbeperkt vermogen; de minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 22 jaar en kandidaten moeten minimaal 2 jaar in het bezit zijn van rijbewijs A2. Het is ook mogelijk dit rijbewijs rechtstreeks te behalen. De minimumleeftijd hiervoor is 24 jaar.
Beschermende motorkleding
Tijdens het praktijkexamen voor de motor moet de motorrijder niet alleen laten zien dat hij zijn motor en de verkeersregels beheerst. Er gelden ook kledingeisen. Zo moet de motorrijder tijdens het examen een goedgekeurde helm, oogbescherming, hoge schoenen of laarzen, handschoenen en beschermende kleding dragen.

Na het praktijkexamen gelden - behalve het dragen van een helm - geen verplichte regels voor kleding tijdens het motorrijden. Het is natuurlijk wel verstandig om altijd beschermende kleding te dragen tijdens een motorrit. De gevolgen van een ongeluk zijn met beschermende kleding in de meeste gevallen een stuk minder ernstig.





Het is helaas als zo hondert keer langs geweest op het forum paar keer op het nieuws en ja het staat ok nog zelfs op google.

dus jij met je 18 of zelf 19 jaar mar niet op een 35 kw motor rijden.

maar voor het zoeken is marktplaats een goede vriend.


Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved