Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling Elektronica Forum in het onderwerp 'Yamaha RD50MX, Geen vonk en momenteel radeloos' (ID 65449).
De reply is geschreven door markRD (UserID 14293) op 8-1-2012 12:29.

Er zijn twee soorten passende elektronische ontstekingen, maar als je er één hebt van een Yamaha DTR, dan is deze altijd hetzelfde naar mijn weten. Echter!, ze zijn wel allemaal 12v, hebben een cdi en een compleet ander bedradingsschema, dus het is nogal een klus om alles netjes en werkend op je RD te krijgen (koop dus ook niet alleen de ontsteking zelf). Wanneer dit lukt heb je dan wel goed licht en een echt betrouwbare ontsteking. Op het fs1 forum staat daar meer over. Daar hebben ze het ook over 27 graden om zetten van de grondplaat geloof ik, dat dus in verband met de hoekverdraaing van de cilinder ten opzichte van de bevestegingspunten.


EDIT, aan de andere kant wil ik wel in alle nederigheid zeggen dat Kenny hiervan nog meer spullen heeft liggen en je er waarschijnlijk nog iets beter over deze spullen kan inlichten, ook als het gaat over andere passende standaard onderdelen zoals cilinders en koppelingen.

Kleine offtopic vraag dan nog voor Kenny: Ken jij een voorbeeld waarin een Minarelli Horizontaal, of verticaal of piaggio krukas is pasgemaakt in een Yamaha? Naar mijn weten komen de buitendiameter en de breedte van deze krukassen heel dicht in de buurt bij die van een yamaha. Sterker nog, ik denk dat er krukassen zijn waarbij je alleen de rechter kruktap hoeft af te zagen en opnieuw moet draaien om hem passend te maken. Voor deze scooters zijn 44mm slag krukassen zo leverbaar.

Breedte yamaha krukas tussen de krukaslagers: 38
Buitendiameter van de wangen: +/- 76

Dit bericht is gewijzigd door markRD op 8-1-2012 om 12:37 uur.


Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved