Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling Main Forum in het onderwerp 'brommer iets langzamer laten lopen d.m.v ringen in de gasschuif' (ID 65745).
De reply is geschreven door aprilia sx (UserID 21882) op 29-12-2011 20:15.

ik heb het even allemaal opgezocht en dit kwam eruit met of je je rijbewijs wel of niet kwijt zou raken bij eventuale boetes

Digitale rollenbank
Sinds 2007 wordt er een nieuw soort rollenbank door de politie gebruikt voor metingen. Voorheen werd er altijd met de oude rollenbank gemeten die "kW" aangaf. Sinds 2007 gebeurt dit met "km/h". De rollenbanken met de "kW" meter worden niet meer gebruikt. Dit zorgt voor veel eerlijkere metingen, en natuurlijk boetes.

Kentekenbewijs invordering en strafrecht
Op de nieuw rollenbank wordt dus gemeten met km/h. Er zijn echter twee typen rollenbanken in gebruikt bij de politie. De eerste en meest gebruikte type is de dynostar. Dit is een rollenbank waarbij de snelheid met rode letters op een zwarte meetkoffer worden weergegeven. en bij de Dynostar rollenbanken is de correctie 10%.
Bij het tweede type rollenbank zit de teller in de rollenbank zelf gebouwd. Dit is de sneep rollenbank. Deze rollenbank werkt met correctie. Dit is de normale 10% en 6km/h. Er gaan nog 6 km/h extra af omdat het bleek dat de dynostar banken een te hoge snelheid aangaven van maximaal 6 km/h.

Als je 65 km/h scoort (met aftrek van alle correctie) op de rollerbank, val je onder strafrecht. Dit betekent dat je genoteerd wordt op een lijst en dat er ook een brief naar huis wordt gestuurd dat je opgevoerd rijdt en wat de gevolgen kunnen zijn als je vaker met zo'n snelheid gepakt wordt. Als je 3 keer onder strafrecht bent gevallen, dus 3 keer 65+ km/h gescoord hebt op de rollenbank (met correctie erbij!), dan wordt je brommer definitief ingenomen, ook al rijd je op de brommer van iemand anders. Dit is dus persoonsgebonden.

Elke keer als jij onder strafrecht bent gevallen, wordt je kentekenbewijs ingenomen. Dit betekent dat je niet met je brommer mag rijden anders krijg je een prent voor "het niet kunnen aantonen van het kentekenbewijs". Je kunt je kentekenbewijs terugkrijgen door je brommer weer standaard te maken. Hier heb je 28 dagen de tijd voor. Dit betekent dat hij met correctie op de rollenbank 50 km/h moet scoren en dan krijg je je kentekenbewijs terug. Doe je dit niet binnen 28 dagen, dan moet je naar het RDW om je brommer helemaal opnieuw te laten keuren. Dit kost je €64.50.

Je kentekenbewijs wordt ook ingenomen als je meer geluid maakt dan is toegestaan of als je brommer meer dan 2 gebreken heeft zoals geen licht, slechte remmen, geen goede banden etc.


Eisen die in acht moeten worden genomen tijdens een meting
Dynostar rollenbank
- Er hoeft geen agent op de brommer te zitten tijdens een meting;
- er is geen koeling nodig
- de laptop die gebruikt wordt tijdens de meting geeft aan wanneer de meting gestopt moet worden, er hoeft dus niet minimaal 1 minuut gemeten te worden zoals velen beweren.

Sneep rollenbank
- Er moet een agent op de brommer zitten tijdens een meting;
- er is geen koeling nodig
- de ingebouwde meter geeft aan wanneer de meting moet starten en wanneer de meting gestopt moet worden  


Metingen (voorbeelden)
Zoals eerder beschreven val je onder strafrecht als je 65+ km/h scoort inclusief correctie. Er wordt gemeten vanaf 50 km/h. Op het kentekenbewijs staat 45 km/h, maar je krijgt 5 km/h cadeau. De 10% correctie rond je altijd naar boven af!

strafrecht voorbeeld bij Dynostar rollenbanken
Stel je scoort 80 km/h op de rollenbank. Dan gaat er nog 10% correctie van af (10% van 80 km/h is 8) en dan krijg je uiteindelijk 80 km/h - 8 correctie = 72 km/h als resultaat. Dit betekent dat je 22 km/h te hard gaat (72km/h - 50 km/h = 22 km/h te hard) en je onder strafrecht valt omdat je harder als 65 km/h gaat.

niet onder strafrecht voorbeeld bij Dynostar rollenbanken
Stel je scoort 72 km/h dan gaat er nog eens 10% naar boven afgeronde correctie af. 10% van 72km/h is 8 km/h. Je hebt dus een totaal score van 72 km/h - 8 correctie wat uitkomt op 64 km/h. (64 - 50 = 14 km/h te hard)
Hier val je dus niet onder strafrecht en kom je er ook af met een kleine boete.

Strafrecht voorbeeld bij Sneep rollenbanken
Stel je scoort 90km/h, dan gaat er 10& correctie af. 10% van 90 is naar boven afgerond 9. 90km/h - 9km/h - 6km/h = 75 km/h.
75 km/h - 50 km/h = 25 km/h resulterende snelheid. Dit betekent dus 25km/h te hard

Niet onder Strafrecht voorbeeld bij Sneep rollenbanken
Stel je scoort 78 km/h. 10% van 78 naar boven afgerond 8. 78 - 8 = 70km/h. Dan ga er nog eens 6km/h extra correctie af. Dus, 70 - 6 = 64 km/h
64 km/h - 50 km/h = 14 km/h te hard, dus je valt hier niet onder strafrecht.



Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved