Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling Technical Forum in het onderwerp 'Wat kost honen ongeveer honda?' (ID 64913).
De reply is geschreven door yamahadt1986 (UserID 14353) op 3-8-2011 1:09.

Quote:
Oorspronkelijk gepost door: honda-mbx
[...]


Het boren in mijn verhaal is natuurlijk kotteren, kotteren is het groter maken van een gat. Boren is in dit geval ook het groter maken van een gat. En dus helemaal niet heel iets anders.

Daarnaast CNC en conventioneel maakt in dit geval helemaal geen verschil, dezelfde kotterbaar kan gebruikt worden en het uitklokken van het gat kan met een zelfde poepitaster gebeuren.

Wanneer jij grote groeven in je net gekotterde cilinder hebt, gebruik je of een slechte beitelplaat of een verkeerde voeding toerental combi. het honen is om de laaste paar honderste er netjes in te maken met smeergroeven (de hoonstrepen). Ik raad het af om zonder hoonstrepen te gaan rijden omdat je deze smeergroeven er niet voorniets zijn. Natuurlijk heeft het ook invloed op je vermogen (wrijving) en slijtage.

@Pro: Je verhaal klopt nog steeds voor geen kant. als je een nieuwe toyota uit Japan koopt wordt hier dan serieus rekening mee gehouden ? NEE.

Wederom: het enige dat een metaalbewerkingbedrijf doet is evt. het materiaal in de meetkamer laten liggen omdat het onderdeel bij 20graden moet worden opgemeten.



ik snap helemaal wat je bedoelt maar mijn oppervlakte is gewoon glad.
en de voeding en toertal is wel prima hoor en de beiteltjes die ik gebruik ook wel!
en over convensioneel frezen is inderdaad hetzelfde
ik doe het op de cnc omdat het dan zo klaar is gaat vrij snel als de machine kent!

maar stel je rijd al jaren met een cilinder en je vervangt ruim optijd je zuigertjes dan heb je op den duur ook een gladde wand!
dan doe je er ook gewoon weer een nieuwe zuiger in maar dan zijn de hoonsporen er soms al uit. is dat dan hetzelfde effect wou je zeggen als het kotteren wat ik dan doe??

dus je wilt dan zeggen dat als ik een cilindertje heb gekotterd.
dat ik hem daarna ffkes met een los hoonboortje moet nahonen voor de hoonsporen erin te krijgen en de de smeersporen zegmaar? dat dit dan beter zal zijn?
mischien dat ik dat dan wel doe trouwens! dan doe ik hem wel op de freesbank en meet ik hem gelijk uit en doe ik hem in de boorkop dan kun je denk ik aardig honen met zo een boortje.
op de accuboormachine vind ik ook maar beun.

over pro ik snap hem niet bij ons in het metaalbedrijf laten we het ook echt niet 24 uur liggen.
het wordt gemaakt.
mischien na 15 minuten dat het cool is ffkes meten en klaar!
het zal wat wezen als alle bedrijfen het volgens hem zouden doen dan komt er nooit wat klaar zeg haaha!

gr peter


Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved