Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling Begin Forum in het onderwerp '"Kleine vragen Topic Deel 47"' (ID 64236).
De reply is geschreven door Raymon DRD Pro (UserID 16338) op 8-7-2011 23:22.

Quote:
Oorspronkelijk gepost door: MaXi-PuCh
Geregeld dat mijn uitlaatje van m'n cr125 dit weekend gelast word, zuiger en cilinder blijken ook nog helemaal goed te zijn... Moet alleen de slippende koppelingnog verhelpen maar als ik mijn uitlaatje terug hebgaat hij in ieder geval weer in elkaar.
Ik had hem zo goed als helemaal uit elkaar liggen om alles schoon te maken, moest toch wachten op de uitlaat en cilinder wilde ik er toch af hebben om te zien wat er daarbinnen allemaal had afgespeelt.
Nou heb ik 2 vragen:

Hoe ontlucht ik het koelsysteem?

Zal ik alleen nieuwe tussenplaten kopen, of tussenplaten en (versterkte?) drukveren, of tussenplaten, drukveren, en ook nog frictieplaten?
Ik zit niet zo ruim in mijn financiƫn momenteel, maar wil wel van mijn slippende koppeling af.
De vorige eigenaar heeft vlak voor de verkoop de frictieplaten vervangen (heb het bankafschrift er van) maar ik heb daarna nog wel wat gereden, dus hoe snel slijten die frictieplaten als je met een slippende koppeling verder rijd?
Is er nog een manier om te kijken of je platen versleten zijn, behalve met een digitale schuifmaat oid? Kun je bijv slijtagesporen zien ofzo?

Zijn eigenlijk iets meer dan 2 vragen.

Dit bericht is gewijzigd door MaXi-PuCh op 8-7-2011 om 23:09 uur.



het koel systeem ontluchten, gewoon heel het systeem volgooien, de motor stationair laten draaien en een keer goed warm laten worden, zo gaat alle lucht het systeem uit en zie je het kvs niveau wat zakken. afvullen tot net boven de lamellen.

en met je koppeling, de gevoerde platen gewoon even opmeten op dikte en de tussen platen moet je controleren of deze nog recht zijn, deze kunne krom trekken als de koppeling heel warm word door bv. veel de koppeling te laten slippen. vaak als de platen krom zijn zijn ze ook verkleurd door de hitte.

Dit bericht is gewijzigd door Raymon DRD Pro op 8-7-2011 om 23:22 uur.


Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved