Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling Begin Forum in het onderwerp 'Rieju MRT PRO - Orion Brommer?' (ID 64577).
De reply is geschreven door Ruben2311 (UserID 21924) op 29-5-2011 20:06.

Rieju's zijn gewoon goede brommers, een snel en betrouwbaar blok waar veel onderdelen voor zijn (ik zeg het nog maar eens want onderschat dat niet!). Ze hebben nog wel eens last van roest maar dat valt over het algemeen nog wel mee.
Wel vind ik sommige Orions er wel gaaf uit zien, maar ik denk dat je er spijt van krijgt als je de Orion neemt, niet alleen door de betrouwbaarheid maar ook door de afschrijving, mocht je op je 18e voor de auto of motor gaan, dan krijg je bijna niks meer voor die Orion terug, en de Rieju blijft nog wel wat waard, en 2200 Km is niks! dat reed ik in de 1e 3 maanden dat ik mijn brommer had.
Ik heb zelf ook in deze situatie gestaan, een nette tweede handse derbi - in dit geval- of een nieuwe Orion, en ik ben toen voor de Derbi (beetje vergelijkbaar met Rieju) gegaan en heb er nooit spijt van gekregen, en zou het zonder twijfel weer doen.
Wel zou ik je even in de techniek van een brommer verdiepen aangezien je dat nog niet gedaan hebt, omdat je het verschil vroeg tussen 2 en 4-takt, dat geeft verder niet maar hoe meer je van je brommer weet hoe leuker het is! En al is je brommer nog zo betrouwbaar: Als je dingen zelf kan vervangen scheelt dat bakken met geld, ook weet je pas of dingen goed gebeuren als je ze zelf doet. en breng je brommer alleen in onderhoud bij een dealer die schakelbrommers ook nieuw verkoopt, vaak zeggen scooterhandelaren wel dat ze het kunnen, maar ze kennen de fijne dingen van een schakelbrommer meestal niet.
Ik hoop dat ik je hiermee voldoende geïnformeerd heb.


Dit bericht is gewijzigd door Ruben2311 op 29-5-2011 om 20:12 uur.


Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved