Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling Technical Forum in het onderwerp 'LAMBDA 1??' (ID 64474).
De reply is geschreven door Cas1029 (UserID 21758) op 16-5-2011 18:28.

dat eerste wat je zegt is niet helemaal logish volgens mij of ik lees het verkeerd maar je zegt dus dat je ook een lambda 1 hebt bij een te arm mengsel omdat die dan ook alle brandstof verbruikt maar een lambda sensor meet de zuurstof dus dan zou er ook zuurstof overblijven dus zou het nog niet helemaal lambda 1 zijn toch?

maar voor de rest klinkt het wel logish opzich


dus stel ik zou mijn brommer aan de 4 gas meter zetten (en die blijft heel :P) en ik zou hem iets rijker dan lamda 1 zetten zou ik dan mischien een goede afstelling hebben of mischien zelfs wel bijna perfect?

Quote:
Oorspronkelijk gepost door: Martijn II
[...]


volledige verbranding betekent dat al je brandstof gereageerd heeft met zuurstof.
Dat is bij een te arm mengsel (met overschot van zuurstof) ook zo, dus zou je vanaf lambda 1 tot lambda >1 altijd 'volledig' verbranden.....
en toch heb je daar hele verschillende lambdawaarden.

Volledige verbranding is dus niet de goede benaming omdat bij een armer mengsel net zo goed volledig verbrand wordt.

Bij een overschot aan zuurstof in combinatie met een hele mooie hoge temperatuur gaat die zuurstof als plasmabrander werken op je zuiger en dan gaan er dingen stuk, ook is een armere verbranding veel heter waardoor de zuiger teveel uitzet en vastnaait.

misschien is dat wat er bedoeld wordt, de brandstof werkt soms als detonatieremmer en koeler voor de motor, dus met een te arm mengsel kan de boel vastnaaien.

Dat kan in principe idd bij lambda 1 zijn, als je de motor heel zwaar belast. Zoals ik al zei wil je in de praktijk een rijk mengsel hebben om vermogen te krijgen. Theoretisch zou je altijd op lambda 1 / 14.7 afr perfect moeten draaien, maar in de praktijk is dat gewoon niet zo.

Hou ook het temporele aspect in de gaten, brandstof verbrandt niet tegelijk maar is een kettingreactie, dus om alle zuurstof te verbranden kun je best een rijk mengsel nodig hebben.

Het is allemaal best ingewikkeld hoor





Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved