Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling Technical Forum in het onderwerp 'LAMBDA 1??' (ID 64474).
De reply is geschreven door Cas1029 (UserID 21758) op 16-5-2011 18:15.

volgens mij heeft rik wel gedeeltelijk gelijk wnat bij lambda 1 heb je een volledige verbranding ( dat vastnaaigedeelte snap ik niet helemaal miss omdat je dan ook geen olie meer hebt ofzo maar dat gebeurt onder de cilinder toch ook nog maar dat even terzijde) en dat houd dus in dat je geen benzine onnodig in je motor laat en dan heb je toch juist het beste rendement en prestatie? of zie ik het nou helemaal verkeerd
Quote:
Oorspronkelijk gepost door: Martijn II
[...]


hoe kom je bij die onzin? (aangezien het een feit is volgens jou )

lambda 1 zegt niet dat je een volledige verbranding hebt. Bij armere waarden heb je ook volledige verbranding toch? alleen meer zuurstof... en daar naait ie op kapot.

Feit is wel dat onder belasting je helemaal geen stoichiometrisch mengsel wilt hebben.

Stoich is leuk in theorie, maar in de praktijk blijk je een rijker mengsel nodig te hebben als de motor belast wordt. Daarnaast kun je weer heel arm draaien (ver voorbij stoichoimetrisch) als je de motor nauwelijks belast (bijv. snelwegrit)

Stoichiometrisch mengsel is maar voor één ding goed, en dat is je katalysator, en daarom lopen al die kloteapparaten zo gaar tegenwoordig.

ze zijn allemaal afgesteld op die 14.7 afr omdat de katalysator anders naar de klote gaat, maar voor prestatie en rendement kun je niet vasthouden aan die waarde.





Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved