Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling Main Forum in het onderwerp 'Chat' (ID 1292).
De reply is geschreven door Junkie XR (UserID 76) op 20-8-01?11:22.

Yep, dat is waar, en dat merkte ik ook al, was wel te verwachten, want hij blijft zegmaar door query'en. Maar goed, hij blijft hierdoor de optimale snelheid benutten, omdat ie de maximale snelheid benut van de server. Wat tevens wel weer de server trager maakt voor normale HTTP requests. Maar goed, ik denk dat ik er inderdaad beter een 500miliseconde timeout in kan bouwen ofzo. Maar het gaat erom dat het werkt



Waar ik ook aan zit te denken is om het met Sessions te doen. Sessions werken met ID's en als je iedereen hetzelfde session ID geeft kun je ze allemaal gebruik laten maken van de server vars. Het voordeel hiervan is is dat het veel efficienter wordt opgeslagen en directer te benaderen is. Het wordt geloof ik wel in files gezet, maar blijft ook in het geheugen geloof ik.

Wat natuurlijk ook kan is dat als iemand een bericht post, er een waarde veranderd in de session en dat ie pas gaat query-en als ie merkt dat het id is veranderd. De verbinding zelf openhouden kost toch geen snelheid denk ik?

Denk dat dit wel de beste manier is toch?


Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved