Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling Main Forum in het onderwerp 'Gereedschap' (ID 39574).
De reply is geschreven door MaXi-PuCh (UserID 20400) op 30-12-2010 14:44.

Quote:
Oorspronkelijk gepost door: Martijn II
ik heb shit van de praxis.

ratelsetje van LUX, nog NOOIT gezeik mee gehad, enige is dat ik iets kwijt ben geraakt maar ik heb het vermoeden dat dat niet aan het gereedschap ligt. edit: ok, na flink wat jaren met olie te werken begint het handvat van de ratel wat te verteren

Verder de afgelopen jaren (ongeveer 10) met de cheapste zooi van de hema gewerkt (ofzo) aan steeksleutels en ringsleutels, en dat is me ook goed afgegaan.

Slecht gereedschap kan nog steeds goed zijn in de juiste handen, goed gereedschap kan slecht zijn in de verkeerde handen.

Goed gereedschap is geen garantie voor minder gezeik. Ik vind dat je eerst met slecht gereedschap gewerkt moet hebben om te weten wat er nou zo goed is aan goed gereedschap.

Steek/ring spul is allemaal niet zo boeiend. Ook al heb je een goede passing, de moeren zijn vaak ook niet altijd aan de maat en ringsleutels passen meestal toch wel prima. Je moet ook weten wanneer je moet stoppen met je gereedschap (goed of slecht) als het mis dreigt te gaan.

Dat allemaal moet je leren..en staat dus los van het gereedschap

ik heb met allerlei soorten gereedschap gewerkt, gedore, snapon you name it...
Snap-on ben ik toch ook wel zeer tevreden over, maar zelf heb ik laatst een nieuw setje steek en ringsleutels aangeschaft..... van LUX. Nog niet veel mee gewerkt, maar alles is beter dan dat ik eerst had.

Schroevendraaiers/bitjes probeer ik wel altijd écht fatsoenlijke te halen want elke keer dat die doorschieten worden ze een tikje slechter.

Als ik een miljoen zou hebben zou ik alles snapon halen, maar zolang het uit mn eigen portemonnee moet komen is het in mijn ogen net zoiets als merkkleding. Het moet zich ook terugverdienen en zolang je dus geen professional bent is het goedkoopste gereedschap waarmee je het minste sloopt het beste. (denk daar maar over na )


Dit bericht is gewijzigd door Martijn II op 30-12-2010 om 14:42 uur.


zo denk ik er ook over


Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved