Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling Elektronica Forum in het onderwerp 'subwoofer aansluiten' (ID 63278).
De reply is geschreven door senda80cc (UserID 5531) op 7-12-2010 17:58.

Quote:
Oorspronkelijk gepost door: ikkejw
[...]



het is geen tweeter he



t enige waar een crossover mee helpt is de geluidskwaliteit. hogere tonen dan +- 60Hz wil je niet uit een subwoofer horen komen anders verneuk je je stereobeeld.



[...]



het vermogen op de speaker is wat hij maximaal kan hebben, een speaker levert zelf niks

de versterker mag niet meer dan dat vermogen naar de speaker sturen, anders gaat hij stuk. als de versterker te weinig vermogen levert gaat hij inderdaad 'clippen' als je het volume te ver open draait, wat weer slecht is voor de versterker. en het geluid trouwens ook niet ten goede komt.

sorry dat soort dingen moet ik altijd ff verbeteren

Dit bericht is gewijzigd door ikkejw op 7-12-2010 om 17:52 uur.


ja en een woofer kan niks doen met tonen boven ongeveer de 300hz
kan je vertellen dat hij hier zelfs van kapot gaat.

vertel een geluidstechnicus niet hoe zoiets in mekaar steekt.

even een stukje wiki voor deze beterweter:

Cross-over
Cross-over is Engels voor kruising. Het woord kan op verschillende manieren gebruikt worden.
In de beeldende kunst, zoals beeldhouwkunst en schilderkunst en architectuur, is het een 'mengkunst', een mengeling van meerdere stijlen. Zie: cross-over (kunst).
In de muziek is cross-over een mengeling van meerdere stijlen. Zie hiervoor cross-over (muziek).
In televisieseries is een cross-over een tijdelijke mengeling van meerdere series (en hun acteurs) in één of meerdere afleveringen. Zoals bij series op het tv-kanaal Disney Channel, en bij CSI en z'n afgeleide series. Soms wordt hiermee een nieuwe serie geïntroduceerd, zoals gebeurde bij o.a. de spinoff series NCIS: Los Angeles en Stargate Atlantis.
In fictieve werken is een cross-over een situatie waarbij een werk personages uit een andere werk bevat.
Een cross-overfilter zorgt er bij een luidspreker voor dat het signaal uit de versterker gescheiden wordt in verschillende frequentiegebieden zodat de woofer alleen signalen beneden een bepaalde frequentie krijgt en de tweeter alleen erboven.
Een cross-overnetwerkkabel wordt gebruikt om twee computers rechtstreeks met elkaar te verbinden zonder switch of router ertussen. Zie ook Netwerktopologie.
In de genetica wordt gesproken van een cross-over of crossing-over wanneer twee homologe chromosomen informatie uitwisselen tijdens de meiose.
In de autowereld is cross-over een term om een carrosserievariant aan te duiden die een mengeling van verschillende carrosserievarianten, bijvoorbeeld tussen een coupé en een sedan, zie cross-over (auto).
Een beweging in het basketbal waar de aanvaller zijn verdediger letterlijk "op het verkeerde been brengt". De verdediger gaat er vanuit dat de aanvaller hem voorbij probeert te dribbelen en past zijn verdediging aan. De aanvaller verandert de bal dan snel en laag van hand voor de verdediger en gaat langs de andere kant zijn verdediger voorbij. Tim Hardaway (NBA speler tussen '90 - '02) was hiervoor berucht.
Een single van de Amerikaanse rapgroep EPMD uit 1992, zie Crossover (single).



Dit bericht is gewijzigd door senda80cc op 7-12-2010 om 17:59 uur.

Dit bericht is gewijzigd door senda80cc op 7-12-2010 om 18:00 uur.


Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved