Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling Begin Forum in het onderwerp 'Schakelen lukt niet goed [Derbi]' (ID 62960).
De reply is geschreven door MaXi-PuCh (UserID 20400) op 26-10-2010 13:20.

Quote:
Oorspronkelijk gepost door: 4takker
[...]


dat systeem kan wel werken maar dan moet je het handvat aan passen dat hij niet meer van die in hammen heeft waar hij in blijft hangen. en je mist een kabel. zo als jij hem getekend hebt kan je alleen maar op schakelen. als je ook nog een duw kabel hebt dan kan het lukken

ik zou zelf een gashandvat van een motor pakken die hebben een duw en trek kabel. die monteer je aan de andere kant van waar je gas zit. dan is het enkel een beetje beunen om je schakel pook heen en weer te krijgen dus 1 aan de boven kant en 2 kabel aan de onder kant om terug te schakelen. en je dat gashandvat dus danig af stellen dat je naar boven en beneden kan draaien.

ipv die duwkabel zit er dus die trekveer, maar omdat die trekveer dus blijft trekken moet je een schakelhandvat hebben met klikjes, en schakelen met 6 versnellingen op een handvat gaat heel gemakkelijk, je doet precies hetzelfde als normaal met e voet, gewoon hendel stukje naar beneden draaien en weer terug zit hij in de 1, dan stuk omhoog draaien en weer terug zittie in de 2, nog ee stukkie omhaoog draaien en weer terug in zn 3 enz.
ipv het naar beneden duwen van de voetpook, draai je het handvat op de zelfde manier weer naar beneden, doordat die trekveer daar dan zit gaat het pookje ook naar beneden.

met zon schakelhandvat van een motor is idd beter maar wist niet dat die er waren

suicide ding is ook een slimme oplossing, maar die derbi's zijn bijna altijd supermotards en dan verpst het hem idd helemaal. wat je wel kan doen (want suicide shifter is een hele degelijke oplossing) is het op zo'n manier maken dat het grootste deel ervan onder je kappen langs gaat ofzo, maar dan zul je er wel speling op je (hand)schakelpook aan over houden.

hak-teen ding is ook een slimme oplossing, zie je meestal op quads omdat daar de koppeling dan bij in zit en het anders wel erg zwaar zou gaan

de mensen die denken dat dit van mij niet kan, die snappen het gewoon niet. kijk nog eens een paar keer goed naar die tekening waarvan ik een link gepost had.


Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved