Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling Technical Forum in het onderwerp 'begrenzen 200 cc 4takt quad' (ID 61202).
De reply is geschreven door Derbi1991 (UserID 18727) op 5-4-2010 19:28.

Quad

De quad is een vierwielig motorrijtuig met (meestal) dikke ballonwielen. Het voertuig is eigenlijk bestemd voor het ruigere terreinwerk. Er zijn verschillende merken en typen quads op de markt. Afhankelijk van het type voertuig kunt u nagaan welke regels ervoor gelden. Quads worden voor de wet als een bromfiets, driewielig motorrijtuig of personenauto aangemerkt. Dit is afhankelijk van de door de constructie bepaalde maximumsnelheid, massa en het netto maximumvermogen. Voor de quads die aangemerkt worden als driewielig motorrijtuig of als personenauto is rijbewijs B vereist.

Plaats op de weg
Met een quad mag u de snelweg op, mits het voertuig de vereiste snelheid kan halen (tenminste 60km/h). Deze quads moeten voorzien zijn van een kentekenbewijs, anders mag deze de weg niet op. Voor de quads die aangemerkt worden als bromfiets gelden dezelfde regels als voor 'normale' bromfietsen. Zo moet u een bromfietscertificaat of rijbewijs hebben en geldt de verplichting om een helm te dragen. Vanaf 1 september 2005 dienen deze voertuigen te worden voorzien van een officieel bromfietskenteken.

http://www.pvvh.nl/smartsite.shtml?id=55240

Een trekkerrijbewijs jeugdigen is geen officieel rijbewijs, maar een bewijs van vaardigheid. Het valt onder de ARBO-wetgeving. Met een trekkerrijbewijs mag u alleen trekkers besturen.

http://www.rijksover...rrijbewijs-jeugdigen

Dus volgens mij is het niet toegestaan om met een trekkerrijbewijs zo'n ding te besturen.


Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved