Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling Main Forum in het onderwerp 'Wanneer mag je een rollerbank controle afwijzen?' (ID 61132).
De reply is geschreven door Saknet (UserID 129) op 1-4-2010 5:13.

http://lexius.nl/reg...hoofdstuk5/afdeling6

Artikel 5.6.1
artikel 5 van het Kentekenreglement
Quote:

De bromfiets moet in overeenstemming zijn met de op het voor het voertuig afgegeven kentekenbewijs en in het kentekenregister omtrent het voertuig vermelde gegevens.




Quote:
Artikel 5.6.8
bijlage VIII, artikelen 28 en 29
Eisen
1. Bromfietsen moeten bij voortduring blijven voldoen aan de op het kentekenbewijs of in het kentekenregister vermelde maximumconstructiesnelheid, vermeerderd met 5 km/h.



duidelijk zat lijkt me.

dus even voor de duidelijkheid nogmaals:

vraag: "Wanneer mag je een rollerbank controle afwijzen?"
antwoord: nooit met uitzondering van eigen terrein natuurlijk dat ze je ook niet hebben (ge)zien staan/lopen/rijden/vliegen/achteruitrijden/kruipen op openbare locaties

en met een gemotoriseerd rijklaar voertuig welke sneller dan 8km/u kan, zonder kenteken mag je dus helemaal niet rondlopen op openbare locaties. tenzij je zorgt dat betreffende apparaat de grond niet raakt, want in het luchtruim gelden weer andere regels. dan heb je een vliegbrevet nodig vanaf bepaalde snelheden .
of een aanhanger en de daarvoor benodigde vaardigheden en papieren.
Aanhangers beneden de 750kg (weetniet meer cker maar ik meen dat dat inclusief lading is) heb je geen speciaal aanhanger-rbw nodig.

topic kan zakken

nog een aanvulling op pixl: die hobby jurist zit er faliekant naast, want zodra de wielen draaien, dan "rijd" een voertuig. een koets rijd ook immers.

Dit bericht is gewijzigd door Saknet op 1-4-2010 om 5:37 uur.


Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved