Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling Main Forum in het onderwerp 'Wanneer mag je een rollerbank controle afwijzen?' (ID 61132).
De reply is geschreven door tjeerdie (UserID 17827) op 30-3-2010 19:31.

Quote:
Oorspronkelijk gepost door: .LUUK
[...]



En HOE kom jij aan die info dan? of raaskal je maar wat?


Uit het wetboek en uit de verzekeringspolis.
In het wetboek (verkeersregelementen) staat dat je met je brommer/motor etc aan de hand telt als een voetganger.
In de polis (WA) staat dat ze alleen schade vergoeden aan degene, of hetgeen van wie, jij schade hebt gemaakt. (...) Het betreffende voertuig van de verzekerde mag niet zijn "opgoevoerd"; hetgeen wil zeggen, niet dermate zijn veranderd waarbij de maximum constructiesnelheid overschreden kan worden (...) Wij vergoeden alleen aan incidenten die zich hebben voor gedaan op de openbare weg.

Op je eigen terrein mag je dus gewoon een 80 cc op je brommer hebben bij wijze van spreken, of een motor hebben terwijl je nog geen 18 bent en je rijbewijs niet hebt. Voor het vervoeren van je brommer, mag je gewoon met aan de hand meenemen, want dan tel je voor een voetganger. En omdat het alleen voor het vervoer van de brommer/motor is, kunnen de agenten je niet vragen om papieren en een rollerbanktest.



Quote:
Oorspronkelijk gepost door: Jelmer MX
[...]

wat een flutagent is je pa..


Zodra jij met een motorfiets /bromfoiets loopt, ben jij een bromfietser of motorrijder die de regels moet volgen van een voetganger.

Als ik of jij in een auto ga zitten, ongestart. En er komnt een agent aan, dan ben je al verplicht een rijbewijs te hebben.

Tevens, zodra jij loopt met je bromfiets op straat ben je VERPLICHT mee te werken aan de rollerbank. Doe je dit niet, kunnen ze de bromfiets in beslag nemen en dan onderzoeken ze de bromfiets op bureau.






Jelmer, alles wat jij hier zegt is onzin! je 1e en 2e punt, check de tekst die ik eerder geschreven heb en voor je 2e punt geef ik even een voorbeeld:
Stel, je gaat met een vriend mee in zijn auto, en je vriend moet even een winkel in. Dan ben jij niet aansprakelijk voor die auto. Dus dan kan de politie niet om jou papieren vragen.
Dan kan je nu gaa "maar'en", maar stel je voor dat het een moeder is die haar kind(eren) even in de auto laat (laten) zitten, dan zijn die kinderen ook niet verantwoordelijk


Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved