Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling Elektronica Forum in het onderwerp 'Ontsteking afstellen' (ID 61111).
De reply is geschreven door Paul de Salmiakbal (UserID 19020) op 28-3-2010 22:34.

Quote:
Oorspronkelijk gepost door: Pizza501
schuifmaat hebben we, schroevendraaiers in overvloed en doppen ook, voelermaatjes hebben we ook, alleen een vliegwieltrekker moet ik dan zien te regelen/kopen. en de ontsteking afstellen is dus eigenlijk de afstand tussen de contactpuntjes goed zetten?

Ook, maar dat word neem ik aan door de man gedaan die het blokje reviseerd. Het andere gedeelte is het moment waarop je bougie moet vonken. Dit stel je af door de grondplaat te draaien. Als je een wat snellere cilinder hebt, die wat meer toeren draait, is het handig om de ontsteking wat vroeger te zetten. Dit doe je dus door aan de grondplaat te draaien.

Je moet je schuifmaat door je bougiegat in je cilinder steken. Dan draai je aan je vliegwiel totdat die een aantal keer langs bdp is gegaan. Dan lees je de waarde af op je schuifmaat, stel die is 30mm. Dan moet je weten hoeveel mm voorontsteking je nodig hebt. Stel dit is 1.30mm. Dan schuif je je schuifmaat uit, totdat die 31.30mm aangeeft. Op het moment dat je zuiger de schuifmaat aan tikt, moeten de contactpunten open gaan. Dat is dus het moment dat je bougie vonkt.


Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved