Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling Begin Forum in het onderwerp 'Koso RS Dyno op Puch Maxi met HPI 2004 zetten' (ID 60924).
De reply is geschreven door Stiffmeister (UserID 17789) op 15-3-2010 16:22.

Quote:
Oorspronkelijk gepost door: robert
Om te beginnen, een puch maxi heeft niet echt een voorziening voor zo'n mooie teller.

Stroom afhalen van een cdi of bobine kan je beter niet aan beginnen, wil je je apparatuur heel houden. Daar gaan enige duizenden volts doorheen.

Wat helaas ook klote is, is dat je een hpi hebt. Deze levert geen lichtspoel bij de ontsteking, je kan deze er los bij kopen, maar verwacht geen wonderen, daar komt geen 12v uit zetten.
Ik neem aan dat er verder ook geen licht op zit of dat je deze puch voor op straat gaat gebruiken?

Je kan er misschien een 6v accu mee gaan opladen, mits je zelf een plek weet voor een accu op een puch, en een kabelboompje kan maken.

Dus eigelijk heb je aan zo'n teller niets op een puch, of je zal een accu moeten gaan gebruiken, die je op de 1 of andere manier steeds moet gaan opladen, met een hpi gaat je dat niet lukken.

----------------------------------
Maat van me heeft een HPI met lichtspoel op z'n Honda MT .. en heeft alles gewoon 12V en werkt goed, dus met een lichtspoeltje kan je er denk ik best 12V uit halen.

Een accu zal voor die teller idd wel nodig zijn, ivm gelijkspanning die nodig is (denk ik, weet niet of hij ook kan werken met wisselspanning, gok van niet)



Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved