Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling Technical Forum in het onderwerp 'Mt loopt slecht' (ID 59745).
De reply is geschreven door Fabio (UserID 10079) op 16-12-2009 15:40.

Ik was in de veronderstelling dat je de huidige kop bewerkt had. Dan is het natuurlijk goed mogelijk dat de vorm van de verbrandingsruimte negatief is beïnvloed. En zo doende het slechte lopen verklaard.

Uit mijn eigen ervaring bleek het meten niet altijd voldoende om te concluderen dat de ontsteking defect is of niet. Ik heb vaker te lang blind gestaard op de gemeten waardes en kreeg het probleem maar niet opgelost. Het beste is gewoon het vliegwiel er af te trekken en de ontsteking te wisselen. Als je meerdere ontstekingen heb, probeer ze dan een voor een. Blijf je met alle drie hetzelfde resultaat hebben dan kan je er wel vanuit gaan dat het niet aan de ontsteking ligt.

Wat betreft de cdi's, ik heb altijd met immi's gereden. Nooit problemen mee gehad. Nog een keer een mps300 kunnen bemachtigen maar daar merkte ik geen verschil mee. Bedoel je shingdengen(ofzoiets)? Is zeker geen typisch probleem. Gezien je te maken hebt met een voorgeprogrammeerde cdi ontsteking kan je de ontstekingscurve niet aanpassen. Wel kan je de curve in zijn geheel verplaatsen door de grondplaat te verdraaien. Maar de cdi wordt mede aangestuurd door de pick-up. Als deze dus niet naar behoren functioneert dan wordt de cdi niet goed aangestuurd en krijg je dus een verrotte curve.


Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved