Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling Begin Forum in het onderwerp 'Tunen Yamaha RD50' (ID 59527).
De reply is geschreven door Niek de Wildt (UserID 13667) op 10-11-2009 23:39.

Quote:
Oorspronkelijk gepost door: _Tjoetn_
Hallo,

Ik ben bezig aan een Yamaha RD50 race projectje en ik had enkele vraagjes.

De motor loopt nu toch al redelijk deftig (85 km/u) maar ik zou hem willen tunen (uitlaatpoort vergroten, cilinderkop vlakken, drijfstang vd krukas polijsten,..) alles wat ook maar het minste effect kan hebben! Ik zou hier graag zoveel mogelijk tips over hebben.
(ik heb een mikuni vm20 carburator)

Ik ben 4takt gewend, dus ik weet niet of het wat uithaalt om het vliegwiel af te draaien met een draaibank? Of heb ik dan te weinig koppel?



Nog 1 vraagje. Omdat mijn gaskabel kapot is kan ik het intern oliepompje niet meer gebruiken, momenteel meng ik de benzine gewoon manueel en giet dat zo in de benzinetank, kan dit kwaad?


Mvg, Yoeri

Dit bericht is gewijzigd door _Tjoetn_ op 10-11-2009 om 23:35 uur.


Noteer eerst je complete setup, meet de squish op en maak dan een poortmap (misschien is er al een keer door iemand een gemaakt, maar dat weten we pas als we weten wat je setup is)

Je kunt idd olie er gewoon zelf bij gooien in de verhouding 1:40 - 1:50, zelf meng ik het liever in een jerrycan die ik dan goed schut, maar volgens een hoop mensen is het een paar keer heen en weer schudden van je brommer voldoende.

Vliegwiel afdraaien zal niet direct een vermogenswinst tot gevolg hebben.

Drijfstang van de krukas polijsten heeft geen nut.


Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved