Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling Main Forum in het onderwerp 'uitlaat goed houden' (ID 58698).
De reply is geschreven door Niek de Wildt (UserID 13667) op 17-9-2009 23:19.

Quote:
Oorspronkelijk gepost door: Martijn II
[...]


dat zou je wel denken he

uit ervaring:
Maatje van me heeft een terraskachel gekocht. Dat ding bestond gewoon uit een opengeslepen gasfles met als schoorsteen een verzinkte stalen pijp. We hebben dat ding gewoon roodgloeiend gestookt met hout, echt mega mega mega knetterheet en zelfs met krabben kregen we dat zink er niet af.

We hebben het op een gegeven moment wel voor elkaar gekregen om er een zakker in te krijgen, maar dat was echt na uuuuuuurenlang megaheet stoken....daarna is het ook nooit meer gelukt.

werkt echt geniaal. En ik ben er toch wel behoorlijk van overtuigd dat als je een houtvuurtje stookt de temperatuur wel hoger wordt dan die van een dunwandig uitlaatje (die worden immers ook niet roodgloeiend).

volgens mij is het trouwens niet eens zo duur, heb geen idee waar je het kunt laten doen, maar bijna alles wordt verzinkt.

Verchromen werkt ook wel, mijn MT uitlaat was verchroomd en rotte nergens. Nadeel is dat het wel om moet kunnen gaan met de uitzetting. Zink doet dat dus prima, chroom durf ik het niet van te zeggen maar denk dat dat ook gaat.

verchromen is alleen vies duur.



Misschien was die pijp dan op een andere manier als "thermisch" lees: onderdompelen in pot smeltende zink (vanaf 480graden) verzinkt, een manier die dus beter tegen hitte kon?

Wikipedia zegt:

Er zijn verschillende methoden van verzinken:

-elektrolytisch verzinken, zie galvaniseren
-thermisch verzinken, door dompelen in een bad met gesmolten zink
-schooperen, waarbij zinkdraad of zinkpoeder door een spuitpistool getransporteerd en met een vlam verhit wordt.
-sherardiseren of diffusieverzinken, het aanbrengen van een zinklaag door verhitting van producten en zinkpoeder in een oven


Zelf verder geen ervaring mee ofzo.

Dit bericht is gewijzigd door Niek de Wildt op 17-9-2009 om 23:20 uur.


Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved