Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling Begin Forum in het onderwerp '"Kleine vragen topic"- deel 39 ' (ID 57794).
De reply is geschreven door prullebak (UserID 20092) op 17-9-2009 15:56.

Quote:
Oorspronkelijk gepost door: ReinoutC
[...]

Heb zelf mijn ketting vervangen mbv slijpschijf (op maat maken) stevige hamer, enkele schroevendraaieres en een dopensetje (platte zeskantsleutels gaan ook best hoor) Is mij gelukt zonder enige kennis.

Wel goed opletten! Een ketting heeft een draairichting! Je kan ze in andere richting laten draaien ook maar die slijt rapper is me verteld (zowel tandwielen als ketting)

Ketting koop je op bepaalde lengte. Moe maar eens opzoeken hoeveel schakels je minimum nodig hebt. Of ga naar de brommerwinkel en vraag een ketting voor jouw type brommer.

De ketting aanelkaar zetten hebeurt dmv een schakel die open kan. Dit is een halve schakel (met 2pinntjes) hiervan steek je elk pinnetje door een uiteinde van de ketting. (zodat je een cirkel krijgt) als je dit hebt gedaan plaats je er het "8tje' op. Dit is de andere kant van de schakel een plaatje in 8 vorm met 2 gaatjes in. Dit past over de uitstekende pinnetjes. Dan heb je een soort paperclip erbijzitten. Deze schuif je over de 2 schakels (richting weet ik niet meer).

Zet tevens je achterwiel helemaal vooruit wanneer je de oude ketting erafhaalt en wanner je de nieuwe eropzet. Wanneer de nieuwe erop ligt (zo strak mogelijk) trek je je wiel achteruit tot ze mooi gespannen staat (zou 1cm naar boven en 1 naar onder max. mogen kunnen bewegen) dan juist kettingdeksel er terug op en klaar is kees.

Succes!
Wou in begin niet hele uitleg schrijven maar mss heb je er wat aan Als je dit al wist nouja. Dan is het een controle.

Btw: Dit is hoe ik het deed en het werkt al 7500 km kan zijn dat ik fouten maakte.

Vergeet ook niet je wiel na een week nog beetje achteruit te zetten. De ketting gaat nog een beetje rekken. (ook met de 1cm boven en onder zetten dan)

Dit bericht is gewijzigd door ReinoutC op 17-9-2009 om 15:25 uur.


oke thanks man nu moet het wel lukken


Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved