Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling Main Forum in het onderwerp 'Fora en oldskool users' (ID 57213).
De reply is geschreven door BIET (UserID 7401) op 15-6-2009 21:17.

Goed, ik heb het hele verhaal eens door gelezen, net als de rest van het topic.

Het plaatsen van een soortgelijke tekst ergens op BF lijkt mij een goed idee. Enkel wel wat anders geformuleerd. De tekst is naar mijn mening wat teveel uit de hoogte. In de tekst staat dat de 'oldskool gebruikers de anderen als gelijken willen zien', misschien zou de tekst dan ook zo geformuleerd moeten worden .

De tekst zou niet geschreven moeten zijn uit het standpunt van een 'oldskool user', alsof alleen zij samen de cultuur van het forum uitmaken, dat doen we namelijk met zijn allen . Ook de 'newbees' hebben een invloed op de cultuur van het forum, op dit moment alleen niet zo als gewenst. Wanneer de tekst uit een neutraal standpunt geschreven zou zijn heeft de lezer misschien een wat meer welkom gevoel en ook wat meer de neiging om iets te doen met de informatie.

Ook denk ik dat er wat teveel gevraagd wordt. Sommige mensen hebben nou eenmaal een kennis van 0 en ook een laag inzicht, deze mensen hebben gewoon wat meer begeleiding nodig. Aan topics van een niet al te hoog niveau ontkom je gewoon niet helemaal.

Er zouden wel een hoop minder simpele topics kunnen zijn als er bijvoorbeeld een register was voor verschillende onderdelen met uitleg van de functie. Heel veel van de simpele topics ontstaan tenslotte omdat het niveau van de FAQ boven het niveau van de user ligt. Weet de user bij wijze van spreke niet wat de bougie is en staat in de FAQ dat deze verwisselt moeten worden, dan lukt dat vanzelfsprekend niet. Een ander voorbeeld, wekelijks zijn er topics van 'mijn brommer start niet meer' als deze topics voorkomen moeten worden, waarom is er dan geen FAQ om de oorzaak van het niet starten op te sporen?!

Als we ook willen dat de tekst serieus genomen word, dan moet het geheel er ook zo uit zien. Zaken over 'je bek houden' en 'je brommer verkopen en een fiets kopen' dragen daar niet echt aan bij. Als de tekst wanneer deze klaar is op een losse pagina geplaatst wordt i.p.v. in een topic ziet deze er ook wat geloofwaardiger uit.

Tot zover wel even genoeg commentaar op de tekst, ik las in het topic ook nog iets wat ging over het weglaten van het aantal post, maar het user ID te plaatsen. Ik denk dat dit geen goed idee is.

Dit lijkt mij geen goed idee omdat je user ID niets zegt over je technische kennis/geloofwaardigheid. Het plaatsen van het user ID gaat de verkeerde kant uit in het opzicht wat ik beschreef en beargumenteerde in de tweede en derde alinea van deze reply.

Opmerkelijk hierbij is ook dat we het hebben over de kwaliteit van de posts, de uitspraak 'hoe lager het nummer hoe beter' oftewel hoe lager het ID hoe meer waardering het persoon zo moeten krijgen, is hierbij natuurlijk erg tegenstrijdig. Verder is er ook nog zo iets als online tijd, er zijn hier waarschijnlijk veel users met een ID van 10k+ die meer online tijd hebben dan menig user met een ID van onder de 1k. Wie weet er dan beter hoe het er aan toe gaat hier?

Een beter alternatief vind ik toch het waarderingssysteem. Posts van users zouden gewaardeerd moeten kunnen worden en de waardering zou onder het aantal posts van de user te zien moeten zijn in bijvoorbeeld een cijfer van 0,0 tot 10,0. In het profiel kan ook terug gezien worden hoeveel waarderingen er gegeven zijn. Niet iedereen zou de waardering moeten geven, wie of wat weet ik zo één twee drie niet, misschien is het een idee om een bepaald team van mensen de bevoegdheid te geven.

Tot zover mijn inbreng en mening op het voorgaande. Ik sta open voor vragen en discussie



Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved